Ζητήματα του Παν. Κύπρου συζήτησαν Πρόεδρος Βουλής-Πρυτανικές Αρχές

16:29 30/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου, κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες , καθώς και ζητήματα στα οποία η στήριξη της Βουλής θεωρείται ουσιώδους σημασίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, απασχόλησαν χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, Κοσμήτορες

των Σχολών και Προϊστάμενους των Διοικητικών Υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ότι «μέσα στις δυσκολίες δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική άμυνα από μια παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Και το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί μια ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι προσβλέπει σε πιο έντονη παρέμβαση του Πανεπιστημίου Κύπρου, του διδακτικού του προσωπικού και των φοιτητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, έθιξε μεταξύ άλλων, το αίτημα των ανελίξεων του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου με μη μισθολογική αναπροσαρμογή, λέγοντας ότι το πάγωμα των ανελίξεων δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο και ότι η παγοποίηση των θέσεων αρχίζει να προκαλεί μεγάλη ζημία.

Αναφέρθηκε ακόμα στο αίτημα του Πανεπιστημίου να του δοθεί ιδιοκτησία της γης της Πανεπιστημιούπολης, έστω και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ώστε να ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες το συντομότερο δυνατό με εξωτερικές χρηματοδοτήσεις και χωρίς εξαρτήσεις από το κράτος.

Πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστήμιου, σύμφωνα με τον Πρύτανη, δημιουργεί επίσης και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των προϋπολογισμών.

Ο κ. Χριστοφίδης επανέφερε την εισήγηση του Πανεπιστημίου Κύπρου για κατάρτιση και έγκριση ενός τριετούς προϋπολογισμού αντί μονοετούς, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τονίζοντας ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να γίνονται επενδύσεις σε έργα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου είπε πως τώρα είναι η ευκαιρία κτήρια μας να ενταχθούν στα διαρθρωτικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα