«Στρατηγικής σημασίας» οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις σημειώνουν Σαμαράς – Λαβρόφ

16:24 30/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για «στρατηγική σχέση» μεγάλης σημασίας και για τις δύο χώρες, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο και της εξωτερικής πολιτικής τους έκανε λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδεχόμενος τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τα κοινά τους συμφέροντα ενώ έκανε μνεία και σε αποστροφή δήλωσης του Ρώσου

Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από λίγες μέρες, όταν υποδεχόμενος τον Έλληνα Πρέσβη, τόνιζε την παραδοσιακή στενή διμερή συνεργασία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι και οι δύο χώρες έχουν την πολιτική θέληση να ενεργοποιήσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις του και να τις οδηγήσουν στα απαραίτητα επίπεδα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ευχαρίστησε, από την πλευρά του, για τη θερμή υποδοχή στην Αθήνα και σημείωσε, επίσης, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θεμελιώνονται πάνω στην μακρά φιλία και τον αμοιβαίο σεβασμό αλλά και στις πνευματικές ρίζες. Και σε αυτά τα θεμέλια αναφερόταν και ο Ρώσος Πρόεδρος τόσο υποδεχόμενος τον Έλληνα πρέσβη όσο και σε πρόσφατο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη συμπάθειά του για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει τις δυσκολίες στην οικονομία και συμπλήρωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει υπόψην της την πρόοδο που γίνεται και στηρίζει τις προσπάθειες αυτές με όποιο τρόπο μπορεί, όπως είναι πχ και η προώθηση του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατά τη γνώμη της Ρωσίας η κυβερνητική επιτροπή που συστάθηκε τον Απρίλιο συμφώνησε ήδη σε ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν και κατέληξε ότι η Ρωσία απολαμβάνει τη συνεργασία με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς, κάνοντας και μια ειδική αναφορά στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι να φτάσουν το ένα εκατομμύριο ανά έτος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες της ελληνικής πλευράς συγκεκριμένα για την αύξηση των αφίξεων των Ρώσων τουριστών λέγοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό τομέα που βοηθά πολύ την Ελλάδα καθώς «το ξένο νόμισμα πέφτει σαν βροχή στο αφυδατωμένο έδαφος της ελληνικής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα