Υπουργός Δικαιοσύνης: Θα ενισχυθεί η ΕΜΑΚ

18:50 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Κοφίνου πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, εκφράζοντας τη θέση ότι η Μονάδα αυτή πρέπει να ενδυναμωθεί.

« Η επίσκεψη» είπε σε δηλώσεις του ο Ιωνάς Νικολάου «πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα εξετάσουμε κάποια ζητήματα ως απόρροια εκείνης της συνάντησης και καθώς επίσης να δούμε τον χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΜΑΚ,

μια Μονάδα την οποία θέλουμε να ενδυναμώσουμε γιατί πιστεύουμε πως πρέπει να αναπτυχθεί κατά τρόπο που να μπορεί να ανταποκριθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά στον ρόλο της».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση “είναι αποφασισμένη να στηρίξει ιδιαίτερα αυτές τις ειδικές μονάδες διάσωσης, οι οποίες είτε μέσω της εκπαίδευσης, είτε μέσω της άσκησης και της ετοιμότητας, να μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε στιγμή δύσκολη που θα παρουσιαστεί στον τόπο μας. Και πάντοτε θα πρέπει να είσαι έτοιμος για να μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε περιστατικό το οποίο θα προκύψει. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να μας συμβεί. Τέτοια περιστατικά είχαμε και στο παρελθόν γι` αυτό πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ένα από τα θέματα που θα απασχολούσαν την συνάντηση ήταν οι εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ.

“Μια πιθανότητα είναι μετακίνησή της σε άλλο χώρο ή η παραμονή της σ` αυτό τον χώρο δημιουργώντας τις κατάλληλες εγκαταστάσεις.. Θα εξετάσουμε κάποιο χώρο ο οποίος μας έχει προταθεί και αν αυτός ο χώρος κρίνεται κατάλληλος και ικανοποιητικός τόσο για τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες εκπαίδευσης της Μονάδας θα το συζητήσουμε. Διαφορετικά θα εξετάσουμε την πιθανότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον χώρο για τις ανάγκες της ΕΜΑΚ. Προσπάθειά μας είναι να ενδυναμώσουμε αυτή την Μονάδα ενισχύοντας την ώστε να μπορεί αποτελεσματικά και σε ελάχιστο χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα