Υπολειτουργεί το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Κοκκινοχωριών

12:11 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από έλλειψη προσωπικού ταλαιπωρείται το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Κοκκινοχωριών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι «το ΣΑΚ υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού και χρειάζεται επειγόντως στελέχωση με τεχνικό και εργατικό προσωπικό. Οι ανάγκες καλύπτονται μέχρι σήμερα από τις υπηρεσίες του Δήμου Δερύνειας, ωστόσο, αυτό γίνεται μερικώς και ανεπαρκώς».

Πρόσθεσε ότι «οι εργασίες υπογειοποίησης

των αγωγών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μέχρι το 2015 τα δίκτυα στις δέκα Κοινότητες της περιοχής πρέπει να συνδεθούν με το Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων ώστε να λειτουργήσει το σύστημα».

Εξήγησε πως «στη Δερύνεια και στην Ξυλοφάγου άρχισαν οι επιδιορθώσεις των δρόμων ενώ στην Ορμήδεια και στο Αυγόρου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκτός από δύο κεντρικούς δρόμους που εντάσσονται στο πλαίσιο άλλων έργων. Επίσης, στην Ξυλοτύμπου και στην Αχερίτου-Βρυσούλλες ολοκληρώθηκαν τα έργα τα οποία άρχισαν, ενώ στο Φρέναρος και στο Δασάκι Άχνας τα έργα συνεχίζονται και βρίσκονται στο τελικό στάδιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «από τις δέκα Κοινότητες και Δήμους, απομένουν η Σωτήρα και το Λιοπέτρι όπου δεν έχουν ακόμα αρχίσει οι εργασίες τοποθέτησης των δικτύων λυμάτων. Ωστόσο» σημείωσε, σε ορισμένες περιοχές όπου άρχισε η μεταφορά τουριστών «έχει εκφραστεί δυσφορία για την πορεία των έργων επιδιορθώσεων των δρόμων. Ελπίζουμε ότι τα έργα αυτά να δεν θα παρουσιάσουν καθυστερήσεις και προβλήματα ώστε να μην προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στον τουρισμό».

Ανέφερε ακόμα ότι «το επόμενο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος του συμπλέγματος Κοκκινοχωριών είναι η δημιουργία του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων, ο οποίος θα γίνει σε περιοχή του Δάσους Άχνας. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συναντίληψης σχετικά με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού ο οποίος, με βάση τις υποχρεώσεις της Κύπρου, πρέπει να λειτουργήσει το 2015».

Ήδη, ανέφερε, «έχουν καταβληθεί κάποια ποσά για τις απαλλοτριώσεις τεμαχίων γης στην περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων».

Όλα τα αποχετευτικά δίκτυα του Αποχετευτικού Έργου του Συμπλέγματος Κοκκινοχωριών θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Βασικές Υποδομές στον Τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα