Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την Πλατεία Ελευθερίας

14:11 22/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Υπογράφηκαν σήμερα τα συμβόλαια του έργου που αφορά στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου συμπεριλαμβανομένου υπόγειου χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου Λευκωσίας, τα συμβόλαια υπέγραψαν η Δήμαρχος Ελένη Μαύρου και ο Μιλτιάδης Νεοφύτου εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας MILTIADES NEOPHYTOU CIVIL ENGINEERING CONTRACTORS & DEVELOPERS LTD.

Οπως αναφέρεται, μετά από διαγωνισμό στον οποίο έλαβαν μέρος 10 προεπιλεγμένοι οικονομικοί φορείς, με κριτήριο ανάθεσης τη

χαμηλότερη τιμή, η προσφορά ανατέθηκε στην πιο πάνω εργοληπτική εταιρεία στο ποσό των 22.969.825,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) της ΕΕ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα 2007 – 2013, το Δήμο Λευκωσίας και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το έργο συμπεριλαμβάνει την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου και συγκεκριμένα την κατασκευή γέφυρας-πλατείας, την τοπιοτέχνηση της Τάφρου, διορθωτικές εργασίες στα Ενετικά Τείχη, εγκαταστάσεις ανελκυστήρων και εργασίες φωτισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εξοπλισμό (street furniture), κατασκευή καταστημάτων και χώρων υγιεινής.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει την κατασκευή διώροφου υποστηριχτικού χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου με ράμπες πρόσβασης από το δρόμο, δημόσια αποχωρητήρια, σκάλα και ανελκυστήρες σύνδεσης του χώρου στάθμευσης και της τάφρου με τις Πλατείες Σολωμού και Ελευθερίας.

Εντός του χώρου στάθμευσης θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός ΑΗΚ ενώ οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας, οι οποίες βρίσκονται εντός του δρόμου θα μετακινηθούν στο νότιο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Λεωφόρος Ομήρου διαπλατύνεται και αναβαθμίζεται με χώρο στάσεων λεωφορείων, νέα πεζοδρόμια, νέο οδόστρωμα, οδικό εξοπλισμό / φωτισμό και σήμανση.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι έργο της διεθνούς φήμης Zaha Hadid και του γραφείου της και εκπονήθηκαν μετά από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα