Ταλάτ : Να ξεπεραστούν οι φόβοι για το Κυπριακό

12:05 22/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα υπάρξουν ”πρόωρες εκλογές” εντός του 2012, δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις είπε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο και στο Κυπριακό ”να ξεπεραστούν οι φόβοι”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ταλάτ είχε προσκληθεί σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα, όπου δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίζονται ανεπιτυχώς εδώ και 43 χρόνια, οι δύο πλευρές πρέπει να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια και να υπερνικήσουν τους φόβους τους. Θα πρέπει

να σταματήσουν να κρύβονται, ανέφερε θυμίζοντας ότι παλιά τα κορίτσια στα χωριά δεν τα έβγαζαν έξω για να μην καεί το δέρμα τους στον ήλιο. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, να κρύβονται, είπε προσθέτοντας ότι είναι υποχρεωμένοι ”να νικήσουν τους φόβους τους”. Οι διαπραγματεύσεις, κατά τον πρώην ηγέτη των Τ/κ, θα πρέπει να διεξάγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να γίνεται συζήτηση ακόμη και κατά τα γεύματα.

Παρόλο που ο Ντερβίς Έρογλου επιθυμεί την ειρήνη, τάσσεται υπέρ της σύστασης δύο ξεχωριστών κρατών τη στιγμή που για το Κυπριακό υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε.

Ο κ. Ταλάτ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι γνώριζε από πριν ότι η ε/κ πλευρά θα απέρριπτε το σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ άλλαξε τη θέση του την τελευταία στιγμή. Εάν έλεγε ”Ναι” στο δημοψήφισμα το ΑΚΕΛ, τότε πέραν του 50% του ε/κ λαού θα έλεγε και αυτό Ναι, ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανότητες για πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα, ο κ. Ταλάτ απάντησε ότι δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα