Ιαπωνία : Υποβάθμισε τις εκτιμίσεις της για ανάπτυξη

12:05 22/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Ιαπωνία υποβάθμισε την Πέμπτη τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας το έτος που λήγει το Μάρτιο του 2012 και τους επόμενους 12 μήνες, επικαλούμενη τον αντίκτυπο από την ενίσχυση του γιεν, τις φυσικές καταστροφές και την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Σε έκθεση του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας, η Κυβέρνηση αναφέρει ότι αναμένει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας να αναπτυχθεί με 2,2% κατά

το οικονομικό 2012, υποβαθμίζοντας προηγούμενη πρόβλεψή της, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, για ανάπτυξη μεταξύ 2,7% και 2,9%.

Η ιαπωνική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,1% το έτος που λήγει το Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με την Κυβέρνηση της χώρας, σε αντίθεση με την ανάκαμψη 0,5% που αναμένεται τον Αύγουστο.

Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναφέρει ότι το οικονομικό έτος που άρχισε τον Απρίλιο, ”η εθνική οικονομική δραστηριότητα υπέστη σοβαρές ζημιές” από το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι.

Η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε μετά την γρήγορη επιδιόρθωση της αλυσίδας εφοδιασμού, σημειώνει.

”Αλλά μετά το καλοκαίρι, η ανάκαμψη έχει επιβραδυνθεί λόγω της γρήγορης ενίσχυσης του γιεν και της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης που επέφερε η κρίση του ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους”.

Η ιαπωνική Κυβέρνηση αναφέρει πως αναμένει οι τιμές να παραμείνουν σταθερές, προβλέποντας ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν 0,1% το 2012, προσθέτοντας έτσι στα προβλήματα των εταιρειών που έχουν εδώ και καιρό πληγεί από τις βλαβερές συνέπειες του αποπληθωρισμού, που πλήττει την χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα