Υπό τριήμερη κράτηση το “Αλεξούι”

15:17 19/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη, άλλως “Αλεξούι”, για μαρτυρικό υλικό, που εκκρεμεί εναντίον του σε δύο υποθέσεις, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.
Το μαρτυρικό υλικό προέρχεται από τις καταθέσεις, που έδωσε μετά τη σύλληψη του το 2010 ο κατάδικος Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, ο οποίος στο μεταξύ έχει παραβιάσει τους όρους αναστολής της ποινής του, καθώς και τους όρους ένταξής του στο πρόγραμμα προστασίας

μαρτύρων.

Αυτή τη στιγμή ο Ζαβράντωνας τελεί υπό κράτηση ως ύποπτος για νέα απόπειρα φόνου.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι όντως σήμερα το δικαστήριο έχει αποφασίσει την έκδοση διατάγματος για τρεις ημέρες στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ πρόσθεσε ότι μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, που διερευνούν την υπόθεση, θα εργαστούν πολύ εντατικά, έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για δύο πάρα πολύ σοβαρές υποθέσεις.

«Έχοντας υπόψη», σημείωσε, «το ανακριτικό έργο, το οποίο έγινε θα πρέπει να μελετηθούν τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που υπάρχουν και να ολοκληρωθούν οι δύο φάκελοι και με τη λήξη του διατάγματος να παρουσιαστούν οι υποθέσεις, για μελέτη στη Νομική Υπηρεσία από τους ανακριτές».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου οι συγκεκριμένες δύο υποθέσεις, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «ήδη υπάρχουν οι υφιστάμενοι φάκελοι και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και μαρτυρίες σε αυτούς τους φακέλους».

Πρόσθεσε πως με τη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου θα εξεταστούν όλες οι μαρτυρίες και με την ανάκριση του ιδίου, που θα γίνει κατά την περίοδο, που θα τελεί υπό κράτηση, η αστυνομία θα δει πώς προχωρεί και τι έχει μπροστά της.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η μοναδική μαρτυρία, που εμπλέκει τον Μαυρομιχάλη στις δύο υποθέσεις είναι αυτή του Γιώργου Ζαβράντωνα και κληθείς να αναφέρει εάν κρίνεται ικανοποιητική η μαρτυρία αυτή, ούτως ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε: «Αυτό το τριήμερο θα εξεταστούν όλα αυτά τα στοιχεία στο σύνολο της μαρτυρίας που υπάρχει, έτσι ώστε να δούμε πού καταλήγουμε πάντα με αυτή την εξέλιξη».

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό και το διεθνές ένταλμα σύλληψης, για τα οποία ο συνήγορος υπεράσπισης του Μαυρομιχάλη υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ήταν ποτέ καταζητούμενος, καθώς επίσης ότι ποτέ δεν είχαν σταλεί τα δύο εντάλματα, ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε ότι όντως υπήρχαν δύο επιστολές από το δικηγόρο του συγκεκριμένου προσώπου προς την αστυνομία, σημειώνοντας πως αυτές έχουν απαντηθεί γραπτώς προς τον ίδιο και μάλιστα με τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ότι η δικαιοσύνη θα έπρεπε να ακολουθήσει την πορεία της.

Επιπρόσθετα, είπε πως ο αξιωματικός του ΤΑΕ Αρχηγείου, που χειριζόταν το θέμα, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το δικηγόρο του Μαυρομιχάλη, στο οποίο είχε εξηγήσει τις θέσεις της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας.

«Είχε πάρει τις απαντήσεις ο δικηγόρος με βάση κάποια θέματα, που είχε θέσει στις επιστολές του. Οι επιστολές αυτές έχουν απαντηθεί γραπτώς και σημειώνω για ακόμα μια φορά ότι υπήρξε επικοινωνία του αξιωματικού με το δικηγόρο του, κατά την οποία του είχε εξηγηθεί λεπτομερώς η θέση της Αστυνομίας», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα