Μπακιρτζί: “Τα βουνά είναι δικά μας, όχι των Ε/κ”

14:43 19/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη ήταν η αντίδραση του «υπουργού» περιβάλλοντος και φυσικών πόρων Χαμίτ Μπακιρτζί στο παράπονο της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΕΕ για την υπερλατόμευση στον Πενταδάκτυλο.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Διάλογος» ο κ. Μπακιρτζί είπε ότι «τα βουνά είναι δικά μας, όχι των Ε/κ. Ούτε της Ευρώπης. Αυτοί να μην ανακατεύονται εδώ». Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι σωστή πολιτική να κλείσουν τα λατομεία που δραστηριοποιούνται στον Πενταδάκτυλο, αλλά θα μελετήσουν το πώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Η ε/κ πλευρά, συνέχισε, κρατεί ζωντανό

το θέμα στο επίπεδο της ΕΕ και προσπαθεί να ασκήσει έτσι πίεση στην τ/κ πλευρά. «Οι Ε/κ πρώτα να δουν τα δικά τους εδάφη και να ενδιαφερθούν να διοικήσουν την δική τους χώρα. Να μην εξαπλώνονται προς τα εδώ. Δηλαδή, ας παραπονεθούν γι’ αυτό όσο θέλουν στην ΕΕ, εξάλλου οι Ευρωπαίοι δεν ήρθαν ποτέ με πρόταση προς εμάς να τα κλείσουμε, και δεν μπορούν να έρθουν, επειδή και στις δικές τους χώρες τα κάνουν. Το σημαντικό εδώ είναι ότι αυτά τα βουνά είναι δικά μας. Δεν είναι των Ε/κ, ούτε της Ευρώπης, εμείς πρέπει να τα στηρίξουμε. Σε αυτό το σημείο, η λύση δεν είναι να τα κλείσουμε (τα λατομεία). Αλλά πρέπει να επιτύχουμε τη σωστή λειτουργία τους, αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο».

Η “Αφρίκα” διερωτάται εάν με τις δηλώσεις του Μπακιρτζί, που προέρχεται από την Τραπεζούντα, θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση και να δημιουργήσουμε μια κοινή πατρίδα, παρατηρώντας ότι κατά τον «υπουργό» από την Τραπεζούντα το Τρόοδος δεν λογίζεται των Τ/κ.

Αυτές οι δηλώσεις, γράφει, προκάλεσαν έντονη αντίδραση στην τ/κ κοινότητα και όλοι σχολίαζαν πως «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» και πως ο κόσμος δεν θεωρεί ότι το Τρόοδος είναι μόνο των Ε/κ, αλλά όλων των Κυπρίων και διερωτάται με ποιο δικαίωμα ο Μπακιρτζί υπολογίζει ότι ο Πενταδάκτυλος είναι μόνο των Τ/κ.

Με το σχόλιο το «κράτος» επέβαλε πρόστιμο στο «κράτος» ο τ/κ Τύπος δημοσιεύει επίσης σήμερα την απόφαση του «υπουργείου» περιβάλλοντος και φυσικών πόρων να επιβάλλει πρόστιμο στον σταθμό παραγωγής ρεύματος κοντά στην Κερύνεια επειδή δεν εφάρμοσε τον κανονισμό για περιορισμό του ποσοστού μόλυνσης του αέρα.

Όπως αναφέρεται, το πρόστιμο είναι χρηματικό, ίσο με έξι φορές τον μηνιαίο βασικό μισθό.

Keywords
Τυχαία Θέματα