Υπό κράτηση αλλοδαποί στην Πάφο για υποθέσεις κλοπής από ΑΤΜ

15:27 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Πάφο σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής προσωπικών δεδομένων, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής από λογαριασμό και απόπειρας κλοπής.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, έγινε καταγγελία στις 17 Μαρτίου ότι σε επίσκεψη πολίτη σε Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή είχε εντοπίσει μηχάνημα το οποίο κατέγραφε προσωπικά δεδομένα. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι και η Αστυνομία άρχισε εξετάσεις.

Αρχές Απριλίου, ανέφερε, είχε γίνει καταγγελία από αλλοδαπή

η οποία βρισκόταν στην Κύπρο ως τουρίστρια ότι η κάρτα της είχε χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ και σε έξι περιπτώσεις είχε κλαπεί το συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Εξάλλου, σε νέα καταγγελία από άλλο πρόσωπο, διαπιστώθηκε ότι μετά από τέσσερεις χρήσεις σε ΑΤΜ αποσπάστηκε το συνολικό ποσό των 1.700 ευρώ.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι οι ενέργειες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου ήταν άμεσες, αξιολόγησαν πληροφορίες και, σε συνεργασία με τον τραπεζικό οργανισμό JCC, κατέληξαν στον εντοπισμό των τριών υπόπτων, αλλοδαποί, 33, 45 και 52 χρόνων, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία τους είχε εντοπιστεί το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, διάφορα μηχανήματα και 20 πιστωτικές κάρτες. Τα ανευρεθέντα τυγχάνουν χειρισμού και εξειδικευμένων εξετάσεων, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα