Διερευνώνται ακόμη τα αίτια της βλάβης στη Δεκέλεια

15:27 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου συνέστησε σήμερα υπομονή μέχρις ότου ολοκληρωθεί από τους ειδικούς η διερεύνηση των αιτίων της βλάβης στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Δεκέλειας, διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα ότι επί Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ θα υπάρχει επάρκεια ρεύματος, αφού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ληφθεί οι δέουσες αποφάσεις.

Σε σχόλιο ότι το πρόβλημα φαίνεται να εμφανίστηκε λόγω του τερματισμού της σύνδεσης με τα κατεχόμενα εξαιτίας βλάβης, ο Εκπρόσωπος παρέπεμψε στους τεχνικούς.

«Αυτά τα ζητήματα είναι τεχνικά ζητήματα, περιμένουμε και εμείς

ενημέρωση τόσο από την ΑΗΚ όσο και από τον Ρυθμιστή του Δικτύου, και ανάλογα θα δούμε και εμείς τί κάνουμε, αλλά αυτά είναι ζητήματα της Αρχής Ηλεκτρισμού και του Ρυθμιστή», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Προεδρία και σε παρατήρηση ότι κινδυνεύει η Κύπρος να μείνει εκτεθειμένη, ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις που δόθηκαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων που αφορούν τα ζητήματα ηλεκτρικού ρεύματος και ευρύτερα της ενέργειας.

«Εχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και μέτρα έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι, που είναι και η προεδρία η Κυπριακή, να υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο και ήδη έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε.

Σε άλλη παρατήρηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι, επειδή λέγεται «περί βλάβης στα κατεχόμενα», ακόμη τα αίτια διερευνώνται, και συνέστησε υπομονή μέχρι να ανακοινωθούν τα ακριβή αίτια από τους ειδικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα