Υπάρχουν από παντού αντιδράσεις στην Κυπριακή Προεδρία, υποστηρίζει ο Κιουτσιούκ

17:02 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν προκαλεί την αντίδραση μόνο του ψευδοκράτους, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από κάθε μέρος του κόσμου, ισχυρίστηκε σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, παραπέμποντας σε είδηση στον Τύπο ότι ο επικεφαλής του οικονομικού τομέα του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δήλωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ δεν πρέπει να γίνει, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλες χώρες, εκτός από το ψευδοκράτος, που αντιδρούν

στην ανάληψη της Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η ΕΕ, συνέχισε, δεν εισάκουσε τις προειδοποιήσεις του ψευδοκράτους και της Τουρκίας και ετοιμάζεται να παραδώσει την Προεδρία στον «νότο».

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τις πρόσφατες επαφές που είχε στο Στρασβούργο με αρμοδίους της ΕΕ επανέλαβε την τουρκική θέση ότι ήταν μεγάλο λάθος η μονόπλευρη αποδοχή της ε/κ πλευράς – κατά την έκφρασή του – στην Ενωση.

Οσον αφορά την σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιούσε η «τ/κ οικονομική πλατφόρμα» στις Βρυξέλλες με δύο αεροπλάνα που παραχώρησε η τουρκική αεροπορική εταιρεία Ονούρ Εαρ (Onur Air), ο κ. Κιουτσιούκ είπε ότι το ένα καθυστέρησε στην αναχώρηση λόγω ομίχλης. Βρίσκεται τώρα καθ’ οδόν, ανέφερε, μιλώντας λίγο μετά το μεσημέρι πριν την έναρξη της συνεδρίας του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου και ενώ έξω από την «πρωθυπουργία» η «πρωτοβουλία μαθητών» πραγματοποιούσε εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οσον αφορά την κατάσταση στον «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο ψευδοπρωθυπουργός είπε ότι δεν δόθηκε υπόσχεση για παραχώρηση νέας οικονομικής βοήθειας από την «κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) κατά τη συνεδρία της Κεντρικής του Επιτροπής χθες, εξουσιοδότησε συγκεκριμένα άτομα να βρουν λύσεις. Σημείωσε δε ότι τα 4 μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» που ανήκουν στο ΚΕΕ και ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους, αυτές (οι παραιτήσεις) δεν έχουν φτάσει ακόμη στον «δήμαρχο» Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί.

Keywords
Τυχαία Θέματα