Επιστολή επιβεβαίωση προς τους ξένους για επενδυτική ασφάλεια στην Κύπρο ζητά Καρογιάν από ΥΠΟΙΚ

16:07 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή επιδίωξε να έχει σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν με σκοπό να του ζητήσει να αποστείλει “μια σύντομη αλλά πολύ περιεκτική επιστολή προς τους διάφορους επενδυτές που κατά καιρούς έχουν και καταθέσεις αλλά και επενδυτικό ενδιαφέρον” στο νησί ότι “η Κύπρος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τις επενδύσεις”, παρά την υποβολή αίτησης

για ένταξη στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργο Μαυρόκωστα, ο κ. Καρογιάν, αφού σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Οικονομικών γιατί ο κ. Σιαρλή βρισκόταν στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι η επιστολή πρέπει να αποσταλεί “άμεσα για να καθησυχάσει ο Υπουργός Οικονομικών, η Κυβέρνηση, όλους τους επενδυτές ότι η Κύπρος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τις επενδύσεις, ότι μπορούν να εμπιστεύονται την Κύπρο και ότι έχουμε τις δυνατότητες να ξεπεράσουμε τα όποια πρόσκαιρα προβλήματα που ενδεχομένως έχουμε μπροστά μας”.

Ανέφερε ότι κατά την άποψη του ΔΗΚΟ “υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σήμερα από αρκετούς σε σχέση με το κατά πόσον η Κύπρος είναι ένας ασφαλής προορισμός για επενδύσεις, δεδομένου ότι έχει υποβληθεί και η αίτηση ένταξης μας στον Μηχανισμό Στήριξης”.

Ανέφερε επίσης ότι “αυτό είναι απαραίτητο, πρέπον και αποφασιστικής σημασίας και ελπίζω να γίνει εντός της ημέρας”.

Επίσης, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την ανάγκη “συνδιαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου σωτηρίας και επανεκκίνησης της οικονομίας μας, μια εθνική στρατηγική”, προσθέτοντας ότι  ”στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η κυπριακή οικονομία και ενώ κτυπούμε την πόρτα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, έχουμε την άποψη ότι είναι η ώρα της εθνικής συνεννόησης, της συναντίληψης και της συστράτευσης”.

“Στεκόμαστε ιδιαίτερα στην ανάγκη να πάρουμε μέτρα και να σχεδιάσουμε αμέσως μια εθνική στρατηγική σωτηρίας της οικονομίας μας”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “σήμερα οφείλουμε να σπεύσουμε να πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν την επιβολή από άλλους ακόμα πιο οδυνηρών και επαχθών μέτρων”.

Δεν θα σταθούμε, συνέχισε, στο γεγονός ότι η κυβέρνηση άφησε πολύ χρόνο να διαρρεύσει χωρίς τη λήψη προληπτικών ή διορθωτικών μέτρων, ούτε στο γεγονός ότι η χθεσινή σύσκεψη του Άτυπου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε ετεροχρονισμένα και εκ των υστέρων.

Ο κ. Καρογιάν υπενθύμισε τους τέσσερεις βασικούς άξονες των προτάσεων του ΔΗΚΟ για την οικονομία, όπως είναι η δημοσιονομική εξυγίανση μέσα από τη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών, ο εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος και η στόχευση των κοινωνικών παροχών, η ώθηση της ανάπτυξης και η υλοποίηση των αλλαγών του αναπτυξιακού μας προτύπου, με έμφαση στην παραγωγή νέου πλούτου με την αξιοποίηση των φυσικών ενεργειακών μας πόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ανάπτυξη καινοτομιών και τεχνολογιών που θα δημιουργήσουν

Keywords
Τυχαία Θέματα