ΥΠΑΜ: «Ύψιστη προτεραιότητα η καταπολέμηση του ρατσισμού»

15:27 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ύψιστη προτεραιότητα για την πολιτεία αποτελεί η καταπολέμηση της όποιας μορφής ρατσισμού, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης Κοινωνικών Προβλημάτων και Νεανικής Παραβατικότητας με θέμα τον Ρατσισμό, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας, είπε ότι «η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία και ο σχολικός και αθλητικός ρατσισμός, αλλά και κάθε είδος ρατσισμού, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν καίρια και αποτελεσματικά, εφόσον

δεν υπάρχει πολύπλευρος σχεδιασμός, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικές δράσεις».

Το χαιρετισμό ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης.

Όπως είπε ο Υπουργός, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη τάση ξενοφοβίας και ρατσισμού, στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολίτες που δεν θα ανέχονται τις διακρίσεις, δεν θα αποστρέφονται τη διαφορετικότητα και δεν θα νιώθουν τους άλλους ως υποδεέστερους», είπε ο κ. Φωκαΐδης.

Αναφερόμενος στις σχετικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Υπουργός είπε ότι εκτείνονται από την αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών μέχρι την προαγωγή του εθελοντισμού και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης.

«Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης προσπάθειας εντάσσεται και η καταπολέμηση των όποιων ρατσιστικών συμπεριφορών, εντός ή εκτός στρατοπέδων», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι βούληση του Υπουργείου είναι να συνεχίσει το έργο που επιτελείται στα σχολεία, προσφέροντας παράλληλα στην κοινωνία ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες στα θέματα αντιμετώπισης του προβλήματος του ρατσισμού.
«Αυτό άλλωστε αποτελούσε μέρος του οράματος του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, του οποίου η αξιοπρέπεια, το ήθος και η φιλοπατρία εμπλούτισαν τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα