Συνεργατισμός: 280 εργαζόμενοι είπαν το ναι για αποχώρηση

14:43 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εντός του στόχου που τέθηκε σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων που θα πρέπει να αποχωρήσει από το Συνεργατισμό, μέσω του Σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης, για να επιτευχθούν οι απαραίτητες εξοικονομήσεις δαπανών, βρίσκεται το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί από το προσωπικό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Σήμερα ολοκληρώνεται το χρονικό περιθώριο που δόθηκε από την ηγεσία του Συνεργατισμού για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Σχέδιο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γύρω στους 280 υπαλλήλους

έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για αποχώρηση από το Συνεργατισμό,

Στόχος ήταν η αποχώρηση του 10% από τις 3.000 υπαλλήλους του Συνεργατισμού, με κατώτατο αριθμό αποχώρησης τους 250 εργαζομένους και ανώτατο τους 300. Στόχευση του Σχεδίου ήταν το προσωπικό ηλικίας 45 ετών και άνω, χωρίς να αποκλείονται και εργαζόμενοι που θα ενδιαφερθούν και βρίσκονται κάτω από τη συγκεκριμένη ηλικία.

Κατά την εξαγγελία του Σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης, η ηγεσία του Συνεργατισμού υπολόγιζε να πετύχει εξοικονομήσεις ύψους περίπου €14 εκ. αρχής γενομένης από το 2015. Το προσωπικό που θα επιλέξει την αποχώρηση θα λάβει μέγιστο ποσό τις €104.000.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης είπε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η ημέρα για να διαφανούν τα τελικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα “βρισκόμαστε εντός των στόχων που τέθηκαν”.

Ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι “με την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης ξεκινά πλέον και η υλοποίηση του προγράμματος για εξοικονομήσεις μέχρι €300 εκ. την τρέχουσα πενταετία 2014 – 2018”.

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα εξορθολογισμού δαπανών στοχεύει σε περικοπές δαπανών, ύψους €300 εκ. ευρώ μέχρι το 2018 και στηρίζεται στο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, στις μειώσεις μισθοδοσίας του προσωπικού και στις μειώσεις των άλλων λειτουργικών δαπανών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, “το πρόγραμμα εξορθολογισμού δαπανών προνοεί τη λειτουργία του Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος με 30% λιγότερες δαπάνες” και σημείωσε ότι το πρόγραμμα είναι “φιλόδοξο, πρωτοποριακό και απαιτητικό”.

Keywords
Αναζητήσεις
συνεργατισμός σχέδιο αφυπηρέτησης
Τυχαία Θέματα