Στην Κύπρο ο Γιούγκερ για τα δεκάχρονα ένταξης στην ΕΕ

15:16 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, το Ινστιτούτο Πολιτισμού διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων την 3η του Μάη στην εντός των τειχών Λευκωσία στις οποίες θα παραστεί και ο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου.

“Εκτιμώντας την ιστορική σημασία της επετείου αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα μας παρά όλες τις δυσκολίες να συμμετέχει στην μεγάλη οικογένεια της ενωμένης Ευρώπης το Ινσιτούτο Πολιτισμού

διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, το Σάββατο 3 του Μάη 2014”, είπε ο κ. Προδρόμου.

Πρόσθεσε ότι “είναι επιλογή μας να προβάλουμε στις εκδηλώσεις αυτές τον πλούτο και την πολυμορφία του πολιτισμού και των παραδόσεων της ενωμένης Ευρώπης διότι πέραν του οικονομικού και του πολιτικού οικοδομήματος θεωρούμε και τον πολιτισμό θεμέλιο του κοινού ευρωπαϊκού πεπρωμένου μας”.
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι “ειδικά εμείς οι Κύπριοι αλλά και κληρονόμοι της μεγάλης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που είναι πια κτήμα όλου του πολιτισμένου κόσμου έχουμε ιδιαίτερους λόγους να εκτιμούμε την πολιτιστική διάσταση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διαλέγουμε τον πολιτισμό διότι όπως έλεγε προς το τέλος ο Ζαν Μονέ, ένας από τους πατέρες ιδρυτές της ενωμένης Ευρώπης: `Αν ήταν να αρχίσουμε ξανά θα έπρεπε να αρχίσουμε την ενοποίηση από την κουλτούρα τον πολιτισμό`”.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές τις τέχνης και του πολιτισμού, με συμμετοχές από διάφορες χώρες και περιοχές της ΕΕ. Θα συμμετέχουν πέραν των 250 καλλιτεχνών. Επιστέγασμα, η εκδήλωση στους κήπους του Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας στην οποία θα παραστεί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούγκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα