ΥΠΑΜ: Οι οικονομικές δυσκολίες δεν αποπροσανατολίζουν από το στόχο για λύση

12:58 28/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση, με όραμα και στόχους, εργάζεται με προσήλωση στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το διεθνές δίκαιο για λειτουργική λύση του Κυπριακού και οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσουν από το στόχο μας, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, στον επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του πεσόντος στην τουρκική εισβολή Αντώνη Αντωνίου.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι απαιτούμε πολιτική ισότητα που να διασφαλίζει ένα κράτος με μία κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα και αξιώνουμε την

ελεύθερη εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου προς όφελος του κυπριακού λαού, χωρίς υποχωρήσεις και απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

“Ας γίνει αυτό ο ενισχυτής μιας ουσιαστικής και αληθινής επιθυμίας επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Όχι προϋπόθεση λύσης ή πρόσκομμα που θα οδηγεί το διάλογο σε τέλμα. Ας γίνει κανάλι ειρήνης και όχι αιτία προστριβών, όπως θέλει να το παρουσιάζει η τουρκική πλευρά στα διεθνή βήματα”, σημείωσε.

Ο ΥΠΑΜ είπε ότι θα απογοητευτούν όσοι επιβουλεύονται το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για το μέλλον του λαού μας και για ένα καλύτερο αύριο για τις επερχόμενες γενιές και όσους θεώρησαν την οικονομική κρίση αιτία υποχωρήσεων στις εθνικές δίκαιες αξιώσεις μας.

“Είμαστε έτοιμοι για έναρξη ειλικρινούς διαλόγου, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Γι’ αυτό και οι προετοιμασίες μας κινούνται σε έντονους ρυθμούς. Γι’ αυτό επιδιώκουμε τη συλλογική δράση και την από κοινού λήψη σημαντικών αποφάσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου. Ακριβώς γιατί κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια”, πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι το Κυπριακό ήταν, είναι και θα παραμείνει η πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου και της Κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται υπομονή, πίστη και δύναμη, σύμπνοια, σκληρή προσπάθεια και θάρρος πολιτικής ηγεσίας και λαού και μόνο έτσι θα ανατρέψουμε τα τετελεσμένα της κατοχής για μια Κύπρο πραγματικά ελεύθερη και ειρηνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα