Έκκληση Ομήρου για περιορισμό του κουρέματος σε λογικά όρια

12:27 28/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου απηύθυνε έκκληση για περιορισμό του κουρέματος των καταθέσεων σε λογικά όρια διαφορετικά, - όπως είπε -, ο φαύλος κύκλος της καταβύθισης της κυπριακής οικονομίας δεν θα έχει τέλος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου των ηρώων της Κοινότητας Στατού-Αγίου Φωτίου, Φίλιππου Κρητιώτη και Κωστάκη Σαββίδη, είπε πως «αυτά που συμβαίνουν είναι ακατανόητα».

Εφόσον,

είπε, καλύπτεται ο δείκτης κεφαλαιουχικής επάρκειας της Τράπεζας Κύπρου με μια λογική απομείωση των καταθέσεων, διερωτήθηκε «προς τι η επιμονή, είτε της Κεντρικής Τράπεζας, είτε της τρόικας, είτε και των δύο μαζί, να επιβληθεί μια εξουθενωτική απομείωση, δηλαδή ένα εξουθενωτικό κούρεμα των καταθέσεων».

Αυτά, συνέχισε, είναι ακατανόητα και αντί να οδηγούν σε διάνοιξη προοπτικών για ανάκαμψη της οικονομίας θα βυθίζουν τον τόπο σε βαθύτερη ύφεση.

Πρόσθεσε ακόμη πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν έχουν ληφθεί ή όχι τελικές αποφάσεις. Εάν δεν έχουν ληφθεί, κατέληξε, «η προτροπή μας, η ισχυρή μας παρότρυνση, η απαίτησή μας είναι να περιοριστεί το ποσοστό απομείωσης των καταθέσεων, δηλαδή του κουρέματος των καταθέσεων σε λογικά όρια, διαφορετικά ο φαύλος κύκλος της καταβύθισης της κυπριακής οικονομίας δεν θα έχει τέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα