Υγρασία και βουλωμένα αυτιά μετά από κολύμπι; Τι πρέπει να προσέχουμε

07:57 15/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αλήθεια πόσες φορές κολυμπήσατε στη θάλασσα ή στην πισίνα και αμέσως μετά είχατε πρόβλημα με τα αυτιά σας; Πόσες φορές το παιδάκι σας καθώς κολυμπούσε “κατάπιε” νερό, και άρχισε να βήχει; Πότε κάνατε μια βουτιά στα βαθιά και νιώσατε τα τύμπανα σας να σπάνε; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε για τα πάντα που αφορούν το κολύμπι και τα αυτιά ή τη μύτη σας. Θα μάθετε τι πρέπει να προσέχετε ώστε να μην πονάνε τα αυτιά σας μετά από βουτιές, θα κατανοήσετε πως πρέπει να κολυμπάει ένα παιδάκι και τέλος θα απαντηθεί ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς όταν κολυμπάμε: Πρέπει ή όχι

να χρησιμοποιούμε μετά, μπατονέτες για να διώξουμε το νερό και την υγρασία, από το αυτί μας;

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί, όπως είναι φυσικό, με τις παραλίες και το κολύμπι, την ανεμελιά και τη διασκέδαση.

Καλό θα ήταν όμως, ότι κάνουμε να το κάνουμε με πλήρη επίγνωση, ώστε να προλαμβάνουμε τα ατυχήματα που μπορεί να μετατρέψουν μια χαρούμενη ηλιόλουστη μέρα σε μικρό εφιάλτη…

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά ας πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με αφέλεια και ελαφρότητα.
Η άγνοια είναι κακός σύμβουλος, ακόμη περισσότερο όμως η άγνοια των κινδύνων που κρύβει η έλλειψη προετοιμασίας και γνώσης για ένα μπάνιο στη θάλασσα.
Χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζουμε ως ενήλικες πρώτα για τον εαυτό τους, επειδή κι εμείς αντιμετωπίζουμε κινδύνους, και έπειτα για τα παιδιά μας μερικούς βασικούς κανόνες….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα