Έκτακτη έκδοση του Τύπου της Κυριακής, από σήμερα Σάββατο: Γιατί κυκλοφορούμε!

01:11 15/6/2013 - Πηγή: E-Typos

Γιατί κυκλοφορούμε!

Με αποκλειστικό γνώμονα την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα στην έκδοση έκτακτου απεργιακού φύλλου, παρά το γεγονός, ότι, όπως είναι γνωστό, η ΕΣΗΕΑ έχει αποφασίσει την κήρυξη απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η αφορμή για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του
δημοσιογραφικού κλάδου ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, και το «μαύρο» που έπεσε στις οθόνες των κρατικών καναλιών και στην ενημέρωση των τηλεθεατών. Με την απόφαση, όμως, για απεργία, αυτό το «μαύρο» στην ενημέρωση επεκτάθηκε, όχι μόνο στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά ακόμα και στις εφημερίδες.

Συνέπεια αυτού ήταν η ενημέρωση των πολιτών να περιορίζεται στο διαδίκτυο και σε όσους έχουν πρόσβαση σε αυτό, καθώς τα ειδησεογραφικά σάϊτ, αλλά και οι web tv, λειτουργούν κανονικότατα και καθόλο το 24ωρο από την πρώτη ημέρα της απεργίας, αναμεταδίδοντας, μάλιστα, πολλοί από αυτούς και το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ακόμα, όμως, και ορισμένοι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί παράγουν και μεταδίδουν απεργιακά δελτία ειδήσεων, αλλά και ενημερωτικές εκπομπές, που αναφέρονται, όχι μόνο στο πρόβλημα της ΕΡΤ, αλλά και στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με αυτό.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο Ελεύθερος Τύπος δεν έχει άδηλους πόρους. Μοναδικές πηγές εσόδων του έχει τις πωλήσεις της εφημερίδας στο περίπτερο και τα έσοδα από τις διαφημιστικές καταχωρίσεις, από τις οποίες, όλες αυτές τις ημέρες τις απεργίας, εισπράττουν κανονικά τα έσοδα, τόσο τα κανάλια, όσο και οι διαδικτυακές ιστοσελίδες. Γιατί, λοιπόν, να υφίστανται τεράστια οικονομική αφαίμαξη μόνο οι εφημερίδες;

Με δεδομένο ότι και ο ανταγωνισμός στην κυριακάτικη αγορά του Τύπου προχωρά κανονικά στις εκδόσεις του, ο Ελεύθερος Τύπος κυκλοφορεί σήμερα μια καθαρά ενημερωτική έκτακτη έκδοση, χωρίς προσφορές, με σεβασμό στον αναγνώστη και στην ελευθεροτυπία που δεν πρέπει να πλήττεται από οποιονδήποτε, ιδιαίτερα τις κρίσιμες αυτές στιγμές.
Keywords
Τυχαία Θέματα