Βρετανία: Μειώσεις μισθών και 2.000 απολύσεις στην ασφαλιστική εταιρεία Aviva

22:06 18/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Aviva Plc πρόκειται να καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας και ταυτοχρόνως να περιορίσει δραστικά τις αποζημιώσεις των υπό απόλυση εργαζομένων της, κάτι που αναμένεται να την οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με το μεγαλύτερο βρετανικό συνδικάτο, την ώρα που η διεύθυνσή της αποπειράται να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη για να κατευνάσει τους μετόχους της.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aviva Μαρκ

Ουίλσον η μείωση του προσωπικού θα φθάσει περίπου το 6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της επιχείρησης μέσα σε έξι μήνες από σήμερα. Παράλληλα, ο Ουίλσον είπε ότι επιδιώκει ως τα τέλη του έτους να υπάρξει περιστολή του λειτουργικού κόστους της εταιρίας κατά 400 εκατομμύρια στερλίνες (609 εκατ. ευρώ).

Η Aviva, που απασχολεί περίπου 31.200 ανθρώπους, ανέφερε ότι αναθεωρείται στο εξής η πολιτική της σε ό,τι αφορά την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους απολύει, όσον αφορά τις συμβάσεις απασχόλησης των εργαζομένων της στη Βρετανία. Από τον Μάιο, οι αποζημιώσεις θα φθάνουν έως και τις 78 εβδομάδες υπηρεσίας και από τον Δεκέμβριο, οι αποζημιώσεις θα ισοδυναμούν με δύο εβδομάδες εργασίας ανά έτος υπηρεσίες, από τέσσερις σήμερα.

“Κατανοώ ότι πρόκειται για νέα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους υπαλλήλους μας, όμως πρόκειται για ουσιώδεις αλλαγές για εμάς”, ανέφερε ο Ουίλσον. “Η Aviva χρειάζεται να μετατραπεί σε έναν πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο οργανισμό “, πρόσθεσε ο Ουίλσον.

Πέρυσι η Aviva είχε αρχίσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσής της, λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους λειτουργίας της και τις κακές επιδόσεις της μετοχής της, που προκάλεσαν αναστάτωση στους επενδυτές και ανάγκασαν τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο Άντριου Μος.

Πέρυσι η Aviva μείωσε κατά 2.500 θέσεις το προσωπικό της και προχώρησε σε εξοικονόμηση δαπανών ύψους 275 εκατ. λιρών ως τώρα.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Βρετανίας Unite έκανε λόγο για “ανάλγητη κι επαίσχυντη πράξη” αναφερόμενο στις μειώσεις των αποζημιώσεων.

Ο Ουίλσον, που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Ιανουάριο, μείωσε τα μερίσματα για το 2012 πάνω από 25%, καθώς τα κέρδη χρήσεων μειώθηκαν κατά 15%, σε 2,13 δισεκατ. λίρες Αγγλίας, όπως προβλεπόταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα