Ανησυχίες για μη συμπερίληψη γυναικών στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

20:45 18/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου με σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει ανησυχία για τη συμπερίληψη μόνο μίας γυναίκας στον κατάλογο ονομάτων της Κυβέρνησης για πλήρωση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

“Για άλλη μια φορά παρατηρείται ότι η Κυβέρνηση αποκλείει τις γυναίκες από θέσεις οικονομικών αποφάσεων όπως ένα τέτοιο σημαντικό όργανο. Με βάση δημοσιεύματα μόνο μια είναι γυναίκα από τα 20 προτεινόμενα άτομα για διορισμό στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου που πρότεινε η κυβέρνηση. Η απουσία

γυναικών από τη σύσταση ενός τέτοιου διοικητικού σώματος θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ανισότητες στη λήψη αποφάσεων και κατ επέκταση τις προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου αφού δεν θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού”, αναφέρεται.

Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι το σημερινό περιβάλλον περιθωριοποίησης των γυναικών από τα κέντρα λήψης των οικονομικών αποφάσεων σε μια περίοδο ριζικής αναδιάρθρωσης των οικονομικών δομών και θεσμών, οδηγεί σε οπισθοδρόμηση αντί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Καλεί τέλος το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς την κατεύθυνση της ίσης εκπροσώπησης γυναικών και ανδρών σε όλα τα σώματα οικονομικών αποφάσεων.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα