Βουλή – Προϋπολογισμός 2013: Η κρίση αποτέλεσμα της ασυδοσίας της Κυβέρνησης δηλώνει ο Αντρέας Κυπριανού

17:05 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος βρίσκεται μπροστά στο φαινόμενο της κρίσης «εξαιτίας της ασυδοσίας αυτών που κατέλαβαν την εξουσία και την αντιλήφθηκαν ως μέσο για να ικανοποιούν τα κομματικά τους συμφέροντα» διατύπωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013 ο κ. Κυπριανού είπε ότι η δραματική κατάσταση της οικονομίας δεν

είναι μόνο αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης, καθώς αποδεικνύεται συνεχώς ότι είναι επίσης απόρροια της κρίσης του πολιτικού συστήματος της Κύπρου, για να προσθέσει ότι η κρίση αποτελεί «το αθροιστικό αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που σχετίζονται με πολιτικές επιλογές που έχουν γίνει διαχρονικά και που επί της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ – Χριστόφια οξύνθηκαν στο μέγιστο βαθμό».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η κρίση οφείλεται και σε αυτούς που κατέλαβαν την εξουσία και την αντιλήφθηκαν ως μέσο για να ικανοποιούν τα κομματικά τους συμφέροντα, προσθέτοντας πως οι ακραίες εκφάνσεις αυτής της νοοτροπίας έχουν να κάνουν με το πελατειακό κράτος και το σύστημα κομματικών εξυπηρετήσεων σε διορισμούς, προαγωγές, μεταθέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την υποταγή του γενικού συμφέροντος από τις επιμέρους συντεχνιακές διεκδικήσεις, τη μετατροπή του κράτους από επιτελικό σε κράτος επιχειρηματία με την αλόγιστη επέκτασή του σε όλους τους τομείς, τη συντήρηση κρατικών μονοπωλίων σε καίριους τομείς της οικονομίας όπου η σταδιακή ελευθέρωση της αγοράς θα λειτουργούσε υπέρ του καταναλωτή και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τέλος την ασυδοσία των τραπεζών, την ακρίβεια του κόστους του χρήματος (απαράδεχτα επιτόκια), τις υψηλού ρίσκου επενδύσεις σε ομόλογα, το τεράστιο μέγεθος του τραπεζικού τομέα, την απουσία εποπτικών μηχανισμών και τα φαινόμενα πολιτικής διαπλοκής με συγκεκριμένα κόμματα.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ακολούθως πως «υπήρξε ατυχής η συγκυρία για την Κύπρο, να έχει στο τιμόνι της, μια διακυβέρνηση με φανερή αμφιταλάντευση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις κομμουνιστικές ιδεοληψίες της».

«Η κυπριακή οικονομία παραδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 στη διακυβέρνηση Δ. Χριστόφια ως η κορυφαία οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να είναι σήμερα ουραγός» ανέφερε σχετικά.

Επέκρινε ακόμη το ΑΚΕΛ ότι στο όνομα της διαφύλαξης των κεκτημένων και της ρουσφετολογίας, στην ουσία διόγκωσε το κράτος των προνομίων και τα αλόγιστα επιδόματα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Αντρέας Κυπριανού είπε ότι «αυτή η πατρίδα έχει τεράστιες δυνατότητες, μια μικρή και ευέλικτη οικονομία» αλλά και «συγκριτικά πλεονεκτήματα, εξαιρετική γεωγραφική θέση, πολύ δυνατά μυαλά, επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, ποιότητα ανθρώπων, επιφανείς επιχειρηματίες, ένα εξαιρετικό τουριστικό προϊόν, έναν μοναδικό τομέα υπηρεσιών και την προοπτική του φυσικού αερίου και των υδρογονανθράκων».

Καταλήγοντας ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι «η Κύπρος μπορεί και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, με μια αξιόπιστη, υπεύθυνη, σοβαρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ένα ηγέτη που θα βλέπει μπροστά και όχι πίσω θα ξαναβρούμε το δρόμο μας και θα ξανά μεγαλουργήσει ο λαός μας» αναφέροντας πως «αυτός ο ηγέτης δεν είναι άλλος από τον Νίκο Αναστασιάδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα