Βέβαιος ο πρόεδρος ότι και η 2η αξιολόγηση της Τρόικας θα είναι εξίσου ευνοϊκή

13:27 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα ότι και η δεύτερη αξιολόγηση της Τρόικας, σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου, θα είναι «εξίσου σημαντική και ευνοϊκή» για τον τρόπο που η Κύπρος αντιμετωπίζει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του

αμέσως μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Λευκωσία, της οποίας δέχτηκε το χαιρετισμό, και ερωτηθείς σε σχέση με την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της 2ης δόσης, για το ποιά θα είναι η στάση που θα κρατήσει η Κυβέρνηση στην «εμμονή» της Τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε πού επικεντρώνεται ο διάλογος και πώς προχωρούμε γενικότερα.

Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι όπως και η πρώτη έτσι και η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι «εξίσου σημαντική και ευνοϊκή για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και τις δυσκολίες και τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις».

Ερωτηθείς σε σχέση με πληροφορίες που φέρουν τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ να έχει στείλει επιστολή προς την ΕΕ στην οποία αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσιογράφο, ότι μια ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ ίσως δεν θα βοηθούσε την όλη διαδικασία, ο Πρόεδρος απάντησε «ουδέν σχόλιο».

Σχολίασε τέλος και την παρέλαση των μαθητών για την επέτειο του ΟΧΙ λέγοντας ότι «πραγματικά νοιώθει συγκίνηση κάποιος βλέποντας τα νιάτα να παρελαύνουν με τόση τάξη, τιμώντας την ιστορική επέτειο».

Keywords
Τυχαία Θέματα