Γ. Ομήρου: «Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ατιμωτική συνθηκολόγηση»

12:35 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε σήμερα πως ούτε η υπεροπλία και η υλική ισχύς του κατακτητή, ούτε η οικονομική κρίση δεν μπορούν και δεν πρέπει να οδηγήσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά σε ατιμωτική συνθηκολόγηση.

Σε δηλώσεις του, μετά τη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί σε

λύση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση αρχών και αξιών, που θα τερματίζουν οριστικά και αμετάκλητα το μίασμα της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και θα αποκαθιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας».

«Το μήνυμα της σημερινής ημέρας», είπε, «είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο, ότι ούτε η υπεροπλία και η υλική ισχύς του κατακτητή, ούτε η οικονομική κρίση δεν μπορούν και δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε ατιμωτική συνθηκολόγηση. Σήμερα που η ψυχή μας αναπτερώνεται από την ένδοξη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, οφείλουμε να αντλήσουμε τα μηνύματα και να εφαρμόσουμε τα διδάγματα αυτής της ένδοξης επετείου».

Πρόσθεσε πως «το φως της 28ης Οκτωβρίου οριοθετεί το δρόμο της σωτηρίας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα