Βαθιά θλίψη εκφράζει η Ένωση Λογοτεχνών για το θάνατο της Νίκης Μαραγκού

13:44 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου εκφράζει βαθιά θλίψη για τον αδόκητο χαμό της Νίκης Μαραγκού, μιας από τις σημαντικές φυσιογνωμίες του σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού και δραστήριου μέλους της ΕΛΚ.

“Πεζογράφος, ποιήτρια, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, μεταφράστρια και ζωγράφος, αφήνει πίσω της ανεξίτηλο το καλλιτεχνικό της στίγμα σε πλείστες εκφάνσεις πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας.

Το έργο της, εκδομένο από γνωστούς ελλαδικούς οίκους, συχνά βραβευμένο, με πολλές μεταφράσεις σε ξένες γλώσσες, αποτελεί τιμή αλλά και παρακαταθήκη για τα Ελληνικά και Κυπριακά Γράμματα”, αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Λογοτεχνών.

Προσθέτει πως ”ο πρόωρος χαμός της βρίσκει τη Νίκη Μαραγκού στο απόγειο της δημιουργικότητάς της και τούτο κάνει το κενό της απουσίας της ακόμη πιο δυσαναπλήρωτο. Τα μέλη της ΕΛΚ, όπως και οι πολυπληθείς αναγνώστες της, θα κρατήσουμε μέσα μας άσβεστη τη μνήμη της, όπως και την εικόνα ενός ανθρώπου που διψούσε να γνωρίσει τα νέα και εκπληκτικά πράγματα της ζωής για να τα διαιωνίσει στο έργο της”.

Keywords
Τυχαία Θέματα