Προκήρυξη θέσης Χρηματοοικονομικού Επίτροπου (Financial Ombudsman)

13:27 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως προτίθεται να προχωρήσει στο διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και για το σκοπό αυτό δέχεται αιτήσεις από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καθήκοντα
Τα καθήκοντα του Επιτρόπου καθορίζονται στον περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Χρηματοοικονομικών Διαφορών Νόμο του 2010.

Απαιτούμενα Προσόντα, Πείρα, Ικανότητες και Χαρακτηριστικά:
1. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο

προσόν:
(i) στα οικονομικά ή χρηματοοικονομικά, και γνώση και πείρα σε νομικά θέματα ως ορίζεται στην παράγραφο 2 που ακολουθεί, ή
(ii) στα νομικά (περιλαμβανομένου του barrister at law) και γνώση και πείρα σε οικονομικά ή χρηματοοικονομικά θέματα ως ορίζεται στην παράγραφο 2 που ακολουθεί.
(Σημείωση: Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).
Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους σε ένα από τα θέματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 πιο πάνω, θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.
2. Δεκαετής τουλάχιστον πείρα σε υπεύθυνη θέση σε οικονομικά, νομικά ή χρηματοοικονομικά θέματα, ανάλογα με την περίπτωση, από την οποία πενταετής τουλάχιστον πείρα σε εποπτικά/διοικητικά καθήκοντα που να περιλαμβάνουν προγραμματισμό, οργάνωση, συντονισμό καθοδήγηση και έλεγχο εργασιών.
3. Πολύ καλή γνώση των θεμάτων που αφορούν τον τομέα των οικονομικών και χρηματοοικονομικών στην Κύπρο καθώς και των βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών στις συναλλαγές τους με χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις.
4. Ακεραιότητα χαρακτήρα, εγνωσμένο κύρος και εντιμότητα, ανώτατο ηθικό επίπεδο και αυξημένο αίσθημα δικαίου, διευθυντική, οργανωτική και διοικητική
ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, πολύ καλή ικανότητα προφορικής και γραπτής επικοινωνίας, ευθυκρισία και αναλυτική σκέψη.
5. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.
6. Να μην έχει είτε το ίδιο είτε συνδεδεμένο με αυτό πρόσωπο είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ουσιώδες ως προς αυτό, συμφέρον σε χρηματοοικονομική επιχείρηση στη Δημοκρατία ή σε συνδεδεμένη με αυτή επιχείρηση ή έχει εργοδοτηθεί ή παρείχε υπηρεσίες σε χρηματοοικονομική επιχείρηση στη Δημοκρατία ή σε συνδεδεμένη με αυτή επιχείρηση κατά τα τελευταία δύο (2) χρόνια.

Κύριοι όροι διορισμού
Ο διορισμός θα ισχύει για περίοδο πέντε ετών από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του με δυνατότητα επαναδιορισμού, κατά την αποκλειστική κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, για ακόμη μία μόνο πενταετή θητεία.
Η θέση του Επιτρόπου είναι πλήρους απασχόλησης και δεν επιτρέπεται η άσκηση οποιασδήποτε άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια ισχύος του διορισμού.
Η συνολική ετήσια αντιμισθία της θέσης ανέρχεται σε ποσό ύψους μέχρι €52.000, αναλόγως προσόντων και πείρας.
Παρέχεται επίσης Ταμείο Προνοίας καθώς και ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αιτήσεις να αποστέλλονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα στη διεύθυνση Ενιαίος Φορέας Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, Λεωφ. Τζων Κέννεντυ 80, 1076 Λευκωσία ή με φαξ (αρ. 22714996) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο FinancialOmbudsman@centralbank.gov.cy, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2013 υπό τη μορφή επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό στην εν λόγω θέση συνοδευόμενη από πλήρες και ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα. Αντίγραφα των τίτλων σπουδών και λοιπές βεβαιώσεις θα πρέπει να προσκομισθούν στον Φορέα όταν ζητηθούν.
Η πλήρης περιγραφή της θέσης και των απαιτούμενων προσόντων και όρων απασχόλησης έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο http://www.centralbank.gov.cy/nqcontent.cfm?a_id=12528
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο τηλέφωνο 22714168.

Keywords
Τυχαία Θέματα