ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης προκαλεί φόβο στο λαό

13:15 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, απευθυνόμενος στον κόσμο του κεντρώου δημοκρατικού χώρου, τους κάλεσε να δουν τη μεγάλη εικόνα, να σταθούν πάνω από τυχόν πρόσκαιρες πικρίες, απογοητεύσεις και να φράξουν το δρόμο στις αντιπατριωτικές και αντιλαϊκές δυνάμεις, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προκαλεί φόβο στο λαό και ο Σταύρος

Μαλάς είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών η Κύπρος να έχει ελπίδα και προοπτική.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο καθένας συνειδητοποιεί πως η Κύπρος θα κληθεί να αντιμετωπίσει σοβαρούς κινδύνους και μεγάλες προκλήσεις στα χρόνια που έρχονται.

«Ο λαός μας δεν θέλει τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν θέλει να ξεπουλήσουμε το φυσικό μας πλούτο. Δεν θέλει τη λιτότητα. Δεν θέλει να γίνει η Κύπρος όπως, δυστυχώς, έχει γίνει η Ελλάδα και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Για όλους αυτούς τους λόγους ο λαός μας δεν θεωρεί τον κ. Αναστασιάδη ως τη λύση στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου. Γιατί γνωρίζει πως ο κ. Αναστασιάδης δεν θα διαπραγματεύεται με την Τρόικα. Ο κ. Αναστασιάδης απλώς θα συζητά με την Τρόικα, θα λαμβάνει εντολές και θα τις εκτελεί. Έτσι θα πολιτεύεται και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Σε βάρος των εργαζομένων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, της κοινωνίας ολόκληρης. Γιατί αυτές είναι οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι υπέρ του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου σε λίγους και εκλεκτούς. Είναι υπέρ του ξεπουλήματος του φυσικού μας πλούτου».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ο καθένας ξέρει πολύ καλά πως η εκλογή του κ. Αναστασιάδη θα ανατινάξει την κοινωνική συνοχή. Όπως ξέρει τυχόν εκλογή του κ. Αναστασιάδη θα οδηγήσει το λαό μας σε επικίνδυνα μονοπάτια και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι που μπορεί να φτάσει το ελάττωμα του κ. Αναστασιάδη να αποδέχεται τα πάντα. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Έχουμε ήδη αντλήσει πικρή πείρα από τον ίδιο μέχρι στιγμής. Ο καθένας είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί την άποψη του στο Δημοψήφισμα του 2004. Όμως ο κ. Αναστασιάδης δεν έμεινε μέχρι εκεί. Επέλεξε να «στριμώξει» την Κύπρο καταγγέλλοντας την διεθνώς. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που ο κ. Αναστασιάδης προκαλεί φόβο στο λαό».

Απέναντι σε όλους αυτούς τους κινδύνους, είπε, «υπάρχει θετική λύση. Υπάρχει πραγματική διέξοδος. Η υποστήριξη του Σταύρου Μαλά. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία ο Σταύρος Μαλάς απέδειξε πως άξιζε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Απέδειξε πως αξίζει να εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι νέος άνθρωπος που ξέρει να συνεργάζεται. Που έχει ρεαλιστικές προτάσεις».

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, είπε, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως απέναντι από τον κ. Αναστασιάδη μπορεί να σταθεί με αξιώσεις μόνο ο Σταύρος Μαλάς. Όχι μόνο γιατί ο (Γιώργος) κ. Λιλλήκας δεν έπεισε ούτε καν τον ίδιο τον εαυτό του να μείνει συνεπής στις θέσεις του έστω και για δύο συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Ούτε γιατί ο κ. Λιλλήκας δεν κατάφερε να πείσει ότι είναι αξιόπιστος. Ούτε γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφερε να παρουσιάσει έστω και μια τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο. Αλλά γιατί ο Σταύρος Μαλάς απέδειξε ότι δεν αρκεί μόνο να έχει κάποιος χρόνια στην πολιτική. Χρειάζεται η όποια παρουσία στην πολιτική να συνοδεύεται από τη συνέπεια, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα. Την πολιτική θέση για σταθερή υπεράσπιση του λαού, των προσδοκιών και των αναγκών του».

Ο Σταύρος Μαλάς έπεισε για όλα αυτά, είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι είναι η «μόνη θετική επιλογή» που «μπορεί να φράξει το δρόμο στην αντιλαϊκή επίθεση του κ. Αναστασιάδη και στο κοινωνικό χάος που αυτή θα δημιουργήσει. Η μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί στη μεσαία τάξη και στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα πως το αύριο δεν θα φέρει μαζί του φόβο, αλλά ελπίδα. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η μόνη επιλογή που δε δημιουργεί φόβο ότι όλα όσα κατακτήσαμε εδώ και χρόνια θα κατεδαφιστούν».

«Απευθυνόμαστε στον κόσμο του κεντρώου δημοκρατικού χώρου», είπε και τους κάλεσε να «δουν τη μεγάλη εικόνα. Να σταθούν πάνω από τυχόν πρόσκαιρες πικρίες, απογοητεύσεις και συναισθήματα. Τους καλούμε να στρατευτούμε ακόμα μια φορά μαζί για να φράξουμε το δρόμο στις αντιπατριωτικές και αντιλαϊκές πολιτικές». Παράλληλα απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, τους κάλεσε να μην ξεγελαστούν από τα ψέματα του επιτελείου του Γ. Λιλλήκα ότι τάχατες αυτός κερδίζει τον Ν. Αναστασιάδη. «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτός που μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο είναι ο Σ. Μαλάς», κατέληξε.

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=16b6dd897402401abf8780144e3b6f7b#.URTc_x1g_Sg

Keywords
Τυχαία Θέματα