Τσίπρας: Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό

23:32 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πυρά προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό στις εκλογές, αφού τελικά εμφάνισε «κρυφό»

πρόγραμμα, ενώ σημείωσε πως εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση πέταξε στα σκουπίδια την προγραμματική συμφωνία και έβγαλε από το συρτάρι την στρατηγική του «καλού μαθητή» περιμένοντας την επιβράβευση.

«Ξεκινήσατε με 11,5 δισ. ευρώ μέτρα και φτάσατε στα 19 δισ. ευρώ. Όλα αυτά ακολουθώντας την στρατηγική του «καλού μαθητή». Δεν πέρασαν λίγες ώρες μετά τα μέτρα που ψηφίσατε και βγήκατε μετεξεταστέοι», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αφού επεσήμανε ότι τα νούμερα θα αποδειχτούν εκτός πραγματικότητας λόγω της ύφεσης, και ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αναφέρθηκε και στη γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντας ότι το σχέδιό της περιλαμβάνει την Ελλάδα ως αποικία χρέους σε μια γερμανική Ευρώπη.

Υποστήριξε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι το μόνο που θα καταρρεύσει στις 16 Νοεμβρίου “θα είναι ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς αρμενίζετε στραβά”.

«Το σχέδιο σας ποιο είναι;» Ότι κάποια στιγμή μπορεί να πάρετε τη δόση; Τι άλλες λύσεις έχετε να προτείνετε στον ελληνικό λαό, αναρωτήθηκε. «Είστε οι μόνοι που δεν συζητάτε για διαγραφή χρέους». Δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε γιατί υπογράψατε τα δυο μνημόνια και είστε αναξιόπιστοι, τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα της οικονομίας, αλλά και στη “φυγή” επιχειρήσεων στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι είναι θράσος να υποστηρίζει κάποιος ότι φταίει γι αυτό η αντιπολίτευση. Από την συνέντευξη μου δεν σας ενόχλησε το ότι είπα πως δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων. Αυτό που σας ενόχλησε είναι ότι είπα την αλήθεια στο γερμανικό κοινό: ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είστε αναξιόπιστοι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα