«Υπερψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και θα εργαστούμε για να βελτιωθεί» είπε ο Φώτης Κουβέλης

22:02 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρά «εγγενή προβλήματα» εκτίμησε ότι υπάρχουν στο προϋπολογισμό του 2013 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και συμπλήρωσε ότι το κόμμα του θα τον υπερψηφίσει επειδή δεν περιλαμβάνει προβλέψεις για τα εργασιακά.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης, παίρνοντας το λόγο κατά την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού, τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά «θα εργαστεί για την υλοποίηση του με τις βελτιώσεις που θα γίνουν στη συνέχεια».

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η κυβέρνηση

πρέπει να εργαστεί στο εξής, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, προκειμένου να επιτευχθεί επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής και βελτίωση των όρων εξυπηρέτησης του χρέους, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Επίσης, ζήτησε να αποταμιευθεί άμεσα η επόμενη δόση του προγράμματος.

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν θέματα χειρισμών, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει σύνδεση της συνέχισης χρηματοδότησης με τη λήψη της συνολικής απόφασης για τη βιωσιμότητα του χρέους. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού, αμέσως πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. και των όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα δόσεων» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη στάση που τήρησε το κόμμα του κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την Τετάρτη, κατά την οποία δήλωσε «παρών».

Ανέφερε ότι η στάση αυτή τηρήθηκε ως ένα «μήνυμα» προς τους δανειστές και τους εταίρους της χώρας. «Ναι, ως κράτος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προωθήσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε πίσω από τη θέση ότι η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να δίνει ελπίδα στους πολίτες. Ελπίδα ότι θα έχουν μερίδιο στις ωφέλειες από τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη. Η στάση μας στα εργασιακά παραμένει ίδια. Ο προϋπολογισμός προφανώς δεν περιλαμβάνει τα εργασιακά θέματα, παρά μόνο ως παράθεση του περιβάλλοντος στο οποίο θα υλοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Κουβέλης καταλήγοντας ότι το πακέτο των μέτρων που περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο είναι «βαρύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα