Τσερκέζ: Η ΚΔ εντάχθηκε στην ΕΕ για να εμποδιστεί η Τουρκία

13:47 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου Γκιουνάϊ Τσερκέζ ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι η ένταξη των Ε/κ στην ΕΕ έγινε για να παρεμποδιστεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ότι οι Ε/κ μπλοκάρουν 8 κεφάλαια με υπόδειξη των «αφεντικών» τους στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ισχυρίστηκε ακόμα ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ και για τον λόγο αυτό δεν προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επέκρινε ακόμα την ΕΕ ότι μετά το δημοψήφισμα

το 2004 η ίδια πρότεινε τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο και στη συνέχεια η ίδια τον μπλόκαρε.

Αναφερόμενος στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής είπε ότι οι Ε/κ δεν αγοράζουν τίποτα από τους Τ/κ και έχουν «κλείσει τις πόρτες» στα τ/κ προϊόντα.

Είπε ακόμα ότι οι Τ/κ δεν μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στις ελεύθερες περιοχές και ότι τ/κ προϊόντα δεν υπάρχουν στα ράφια των ε/κ υπεραγορών.

Διερωτήθηκε ακόμα για ποιο λόγο η ΕΕ κρατά «όμηρο» τα εδάφη που κατέχει το ψευδοκράτος, για ποιο λόγο προϊόντα που παράγονται στα εδάφη αυτά δεν μπορούν να διατεθούν στις αγορές των κρατών μελών της ΕΕ και ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ καταδικάζει τους Τ/κ να ζουν σε μια ανοικτή φυλακή.

Το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο διενέργησε δημοσκόπηση για τα τ/κ προϊόντα με δείγμα 600 ατόμων, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 71,52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο από τα εγχώρια προϊόντα και ένα 13% το αντίθετο.

Keywords
Τυχαία Θέματα