‘Παλεύουν’ να σχηματίσουν κυβέρνηση

13:37 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, συναντάται αυτήν την ώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αμέσως μετά.

Στις συναντήσεις των τριών ανδρών εκτιμάται ότι θα τεθούν επί τάπητος οι τελευταίες εκκρεμότητες

σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης. Συνάντηση έχει προγραμματίσει για τη 1.00 μμ και η τριμερής επιτροπή όπου συμμετέχουν αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων οι οποίες επεξεργάζονται λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας. Αν όλα ολοκληρωθούν ομαλά και με επιτυχία, εντός της ημέρας ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης προκειμένου, πλέον, να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αντιπροσωπείες των τριών πλευρών έχουν, ήδη, συζητήσει και ονόματα πιθανών υπουργών, στα οποία θα επανέλθουν εφόσον «κλειστεί» η κυβερνητική προγραμματική συμφωνία. Η, μέχρι στιγμής, πορεία των πραγμάτων, πάντως, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, όπου πολλά στελέχη διαφωνούν έντονα με την θέση του κ. Βενιζέλου να μην τοποθετηθούν σε υπουργικές θέσεις υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Διαφωνίες και τριγμοί εμφανίστηκαν και στην πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς αρκετά στελέχη της διαφώνησαν με την προοπτική συμμετοχής στην κυβέρνηση, η οποία, τελικά, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην μαραθώνια συνεδρίαση της από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα