Συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα στη συνεδρία της Κομισιόν

13:37 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εκλογών και το νέο κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, έκανε στη σημερινή συνεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος για το ευρώ, Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές η ενημέρωση του κ. Ρεν ήταν αντικειμενική και τεκμηριωμένη, δεδομένου ότι κινήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης.

Αναφορικά με την ουσία, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε

ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για αναθεώρηση όρων του Μνημονίου, πριν η Τρόικα πάει στην Αθήνα για την τακτική αξιολόγηση του προγράμματος.

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, επισήμανε ότι το θέμα πλέον δεν είναι αν η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό είναι δεδομένο και προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ζήτημα, όπως είπε, είναι πως θα τα καταφέρει να τις εκπληρώσει και τί μπορεί να κάνει η Ευρώπη για να βοηθήσει.

Η κ. Δαμανάκη υποστήριξε πως χρειάζεται να γίνει μια βασική διάκριση στο πρόγραμμα, μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και είναι περισσότερο από αναγκαίες και των άλλων σοβαρών θεμάτων. Στα άλλα θέματα χρειάζεται ευελιξία, είπε, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, σε συγκεκριμένη βοήθεια για την αποκατάσταση της ρευστότητας και σε μια θετική πολιτική πρωτοβουλία των Ευρωπαϊκών θεσμών προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα στοχεύει στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα