Τρεις βραβεύσεις για τον Παύλο Κοντίδη σε τελετή στο Ολυμπιακό Μέγαρο

15:12 15/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΠΑΠ Κύπρου τίμησαν και βράβευσαν τον αργυρό ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Παύλο Κοντίδη με το Χρυσό Παράσημο «Αριστείας Αξίας και Τιμής», το οποίο του απένειμε ο Πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης ,σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανόνες ηθικών αμοιβών της ΚΟΕ.

Ανακοίνωση

από την ΚΟΕ αναφέρει ότι ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι «η διάκριση που σημείωσε ο Κοντίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έδωσε την ευκαιρία για την θετική προβολή της Κύπρου σε όλο τον κόσμο».

Κατά την διάρκεια της τελετής έγιναν τα αποκαλυπτήρια χάλκινου εκμαγείου με την προσωπογραφία του Παύλου Κοντίδη η οποία θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Ολυμπιακού Μουσείου, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβρη.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου Μιχάλης Χειμώνας βράβευσε τον Κοντίδη παραδίδοντας του και επιταγή εκ μέρους του οργανισμού, στο πλαίσιο το προγράμματος που βρίσκεται σε ισχύ για στήριξη των αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Χειμώνας, «ευχήθηκε όπως η επιτυχία του Κοντίδη αποτελέσει το κίνητρο και την αφετηρία ώστε στο μέλλον ο οργανισμός να βρεθεί στην ευχάριστη θέση να βραβεύσει πολύ περισσότερους αθλητές οι οποίοι θα σημειώσουν ανάλογες επιτυχίες».

Εξάλλου, τον Παύλο Κοντίδη βράβευσε και ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας PEAK Φρέντι Τζον Πολ, η οποία είναι η χορηγός Εταιρεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ότι αφορά το υλικό ένδυσης και υπόδησης, παραδίδοντας του ακόμη μία επιταγή χορηγίας.

Παράλληλα τιμήθηκαν οι αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας που παρέστησαν στην εκδήλωση. Ο Απόστολος Παρέλλης τιμήθηκε με το Αργυρό Παράσημο «Αριστείας Αξίας και Τιμής» και ο Μάριος Αθανασιάδης με το αντίστοιχο Σιδηρό Παράσημο.

Η ΚΟΕ θα τιμήσει στο μέλλον όλους τους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη συγκίνηση σε όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, προκάλεσε η προβολή φιλμ στο οποίο καταγράφηκαν όλες οι παρουσίες της Κύπρου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας και μετέπειτα, μέχρι τη στιγμή της ανάρτησης της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τελετή απονομής του μεταλλίου στον Παύλο Κοντίδη, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Στην τελετή στο Ολυμπιακό Μέγαρο, τον Παύλο Κοντίδη, ανέμενε και μια άλλη βράβευση αυτή με το Βραβείο «Guiseppe Sciacca» το οποίο του απένειμε η κ. Βίκυ Μπαφατάκη, υπό την ιδιότητα της ως Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων «Guiseppe Sciacca».

Η κ. Μπαφατάκη δήλωσε ότι ο Παύλος Κοντίδης βραβεύτηκε με το φετινό βραβείο στην κατηγορία «Αθλητισμός και Τέχνες», μία από τις δέκα κατηγορίες ετήσιων βραβεύσεων.

Η επίσημη τελετή για το 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, στο Πανεπιστήμιο «Pontifical Urban», στις 10 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο, τα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca», με έδρα τη Ρώμη, παρέχουν υποτροφίες και χορηγίες αριστείων σε νέους κάτω των 35 ετών, που διακρίνονται για μια καινοτόμο ιδ

Keywords
Τυχαία Θέματα