Τοποθέτηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην υπόθεση της ΑΤΗΚ

15:37 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάθεση ενός επιχειρηματία στην ερευνητική επιτροπή ο οποίος είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε οικονομικά συμφέροντα για μια πράξη αγοραπωλησίας τ/κ γης ήταν άλλη μια ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν όσοι οργανωμένα προσπαθούν να απαξιώσουν την πολιτική, την κοινωνική ζωή και το συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

«Είναι γνωστό ότι η συντεχνίες δεν συμμετέχουν στη διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Σύνταξης της ΑΤΗΚ ούτε έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων για τις επενδύσεις του. Σαν εργαζόμενοι ενδιαφερόμαστε για την ευρωστία του Ταμείου γι’

αυτό κατά καιρούς ζητούμε ενημέρωση από τον εργοδότη μας και απαιτούμε την πλήρη κάλυψη πιθανών αναλογιστικών ελλειμμάτων. Τα ισχυριζόμενα σκάνδαλα προφανώς δεν αφορούν ούτε τη συντεχνία ούτε τα στελέχη της στην ΑΤΗΚ για αυτό ζητούμε τη γρήγορη και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τη στοχοποίηση και τη διαπόμπευση ανθρώπων με καταγγελίες και δημόσιες δίκες και καταδίκες», προσθέτει.

Αναφέρει ότι έστω κι αν οι σχετικές αναφορές δεν υποδηλούν στελέχη της ΣΗΔΗΚΕΚ στην ΑΤΗΚ αυτή πρέπει να είναι ομόγνωμη θέση των συντεχνιών.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι η ανάδειξη αυτού του θέματος με τον τρόπο που προβάλλεται εντάσσεται μέσα σε μια γενικότερη πολιτική αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν το Μνημόνιο, οι Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές Λιτότητας της Τρόικας και οι Τράπεζες.

«Στην προκειμένη περίπτωση στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η θυματοποίηση των εργαζομένων», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και καλεί τις άλλες συντεχνίες και τους εργαζόμενους να πράξουν το ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα