Κινητοποιήσεις από Δημάρχους, ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις στο Δημόσιο

14:49 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κλειστοί είναι σήμερα οι Δήμοι στην Ελλάδα, με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές όπως είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την Κυριακή, με αφορμή το σχεδιασμό, στο πλαίσιο των συζητήσεων με την τρόικα, για ένταξη χιλιάδων

εργαζομένων, κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια σε απόλυση πολλών εξ αυτών. Μετά το πέρας της συνεδρίασης σημειώθηκε ένταση καθώς προπηλακίστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης, κατά την έξοδό του από την αίθουσα, ο οποίος με την παρέμβασή του νωρίτερα είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Για το ίδιο θέμα, τις επικείμενες απολύσεις δια μέσου διαθεσιμότητας στο Δημόσιο τομέα και κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι «ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις».

Τόσο η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΟΤΑ (η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) όσο και η ΚΕΔΕ, της οποίας το προεδρείο θα συναντήσει σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, εξετάζουν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα