Το ΥΠΕΞ προβαίνει στις απαραίτητες διευθετήσεις μετά τον τραγικό θάνατο της Νίκης Μαραγκού

15:41 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει στις απαραίτητες διευθετήσεις και θα σταθεί κοντά στην οικογένεια της καταξιωμένης Κύπριας λογοτέχνιδας Νίκης Μαραγκού, η οποία έχασε τη ζωή της χθες σε οδικό δυστύχημα στην Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις και η κυπριακή πρεσβεία στην Αίγυπτο θα είναι δίπλα στην οικογένεια από τη στιγμή που θα

φτάσει μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες.

«Θα κάνουμε το παν για την οικογένεια αλλά και για να διαπιστωθούν όλες οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της», είπε, χαρακτηρίζοντας την εκλιπούσα ως ένα «μοναδικό και ευαίσθητο άνθρωπο που θα παραμείνει στην ιστορία της λογοτεχνίας της Κύπρου σαν μια πολύ φωτεινή σελίδα και έτσι θα την θυμόμαστε».

«Η Κύπρος σήμερα είναι φτωχότερη με τον θάνατο της καταξιωμένης λογοτέχνιδας αλλά και καλλιτέχνιδας Νίκης Μαραγκού. Η συγκλονιστική είδηση για τον θάνατό της ήρθε κοντά μας νωρίς χθες το απόγευμα μέσω της πρεσβείας μας και από την πρώτη στιγμή η πρεσβεία μας με επαφές της με τις αιγυπτιακές αρχές προσπαθεί να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό το οδικό ατύχημα», πρόσθεσε η κ. Μαρκουλλή.

Σημείωσε ότι έχουν αποκλειστεί εγκληματικές ή τρομοκρατικές προθέσεις αλλά αναμένεται ακόμη η έκθεση της αστυνομίας αναφορικά με τα περιστατικά του θανάτου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα