Οικολόγοι: Να διασφαλισθεί η απόλυτη κυριαρχία της Κύπρου επί των φυσικών της πόρων

15:01 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Οικολόγοι ζητούν από την απερχόμενη Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της προς τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και από την επόμενη Κυβέρνηση να υπερασπισθεί το δικαίωμα του κυπριακού λαού στην απόλυτη κυριαρχία επί των φυσικών πόρων της χώρας.

“Δυστυχώς οι φόβοι και οι ανησυχίες μας”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Κίνημα – Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, “έχουν επαληθευθεί, σχετικά με το φυσικό αέριο και το μνημόνιο”.

“Η συνεχόμενη εσκεμμένη καθυστέρηση από μέρους της Κυβέρνησης Χριστόφια και οι άτσαλοι χειρισμοί στο όλο θέμα”, προστίθεται στην ανακοίνωση,

“έδωσαν χρόνο και ευκαιρία στους Τροϊκανούς να εποφθαλμιούν τα κέρδη από το φυσικό αέριο”.

“Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του νέου Προέδρου του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντέσεμπλουμ”, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι, προσθέτοντας πως ο κ. Ντέσεμπλουμ, “ομιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο είπε ότι τα μελλοντικά έσοδα θα μπορούσαν να ληφθούν υπ` όψη στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο”.

“Αυτή βέβαια ήταν η θέση της Κυβέρνησης, όταν, από το Καλοκαίρι, ζητούσε από τους Τροϊκανούς να εντάξουν στο μνημόνιο το φυσικό αέριο”, δηλώνει το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών.

“Ως Κίνημα Οικολόγων”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “θεωρούμε ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα πρέπει να καταλήξουν σε Ταμείο, από το οποίο θα αντλούνται χρήματα για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, διότι μόνον μέσα από ανάπτυξη μπορούμε να βγούμε από τη κρίση”.

“Η κατασπατάληση των πόρων από το φυσικό αέριο, αποκλειστικά και κατά προτεραιότητα στις σημερινές ανάγκες (όπως εξυπηρέτηση του χρέους)”, δηλώνουν οι Οικολόγοι, “θα οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο εφήμερων δαπανών, χωρίς προοπτική και αειφορία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα