Το μνημόνιο απέτρεψε τη χρεοκοπία της Ελλάδας απαντά ο Ρεν στον Τσίπρα

20:25 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την επισήμανση ότι το μνημόνιο απέτρεψε τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, που προκάλεσαν την σημερινή κρίση, έκανε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,

κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Στρασβούργο.

Σε γραπτή δήλωση που έστειλε στους δημοσιογράφους-ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αναφέρει ότι στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόληση τόσο στη χώρα μας όσο και συνολικά στην Ευρωζώνη.

Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε στον κ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ του εξήγησε ότι παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης, τονίζει στη δήλωση ο εκπρόσωπος.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υποστήριξε επίσης ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυσης της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα