Το κλίμα αναμονής για το μνημόνιο πλήττει το επιχειρηματικό κλίμα, αναφέρει το ΚΣ ΕΔΕΚ

17:02 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αβεβαιότητα και το κλίμα αναμονής που επικρατεί σε σχέση με τη σύναψη της δανειακής σύμβασης πλήττει το επιχειρηματικό κλίμα και τις επενδύσεις, παρατηρεί σε ανακοίνωση του το ΚΣ ΕΔΕΚ προσθέτοντας ότι στηρίζει μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση που θα δίνει προοπτικές εξόδου από την κρίση.

Απαιτείται μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά και να μειωθούν τα δανειστικά επιτόκια τα οποία είναι τα ψηλότερα στην Ευρωζώνη, συνεχίζει η ΕΔΕΚ που με τη ανακοίνωση

αυτή τοποθετείται επί των στοιχείων της ανεργίας για το Σεπτέμβρη παρατηρώντας πως η αύξηση του αριθμού ανέργων στην Κύπρο συνεχίζεται χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν οποιεσδήποτε προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 έφτασε τα 34.752 άτομα. Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτεμβρίου 2012 ανήλθε στα 39.510 άτομα σε σύγκριση με 38.375 τον Αύγουστο», συνεχίζει η ΕΔΕΚ.

Αναφέροντας ότι «βαρύτατο κόστος από την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση πληρώνουν οι νέοι, οι οποίοι βλέπουν τα όνειρα τους για εργοδότηση να συνθλίβονται, επαναλαμβάνει ότι η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με της επανεκκίνηση της οικονομίας και ότι μονομερή μέτρα αυστηρής λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας θα βυθίσουν τη χώρα περισσότερο στην ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα