Συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση φόνου του Άντη Χατζηκωστή

16:22 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης, κατά τη σημερινή δικάσιμο, ήταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης» Μανώλης Καλατζής, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις του συνηγόρου  υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου, σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούσαν τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου ζήτησε από

το μάρτυρα να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα, που φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα που εργάζεται ο μάρτυρας υπεράσπισης και που έφεραν τίτλους «Κρυφές έξοδοι για τον Φάνο» και «Σιωπηρή επιβεβαίωση από αστυνομία».

Ο μάρτυρας υπεράσπισης επιβεβαίωσε τα δύο δημοσιεύματα, αναφέροντας ότι δεν θέλει να αποκαλύψει την πηγή πληροφόρησης του.

Σε ερώτηση της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής Ελένας Κλεόπα, αν είχε ιδίαν γνώση των όσων έγραφε και ακολούθως δημοσιεύθηκαν από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ο μάρτυρας επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Επιπλέον, η κ. Κλεόπα ρώτησε το μάρτυρα αν γνωρίζει τον περί προστασίας μαρτύρων νόμο, καθώς επίσης αν γνωρίζει ότι η αποκάλυψη στοιχείων ή η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν υπό προστασία μάρτυρα, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Καλατζής απάντησε ότι το γνωρίζει.

Κληθείς από την κατηγορούσα αρχή να αναφέρει γιατί αποκάλυψε στοιχεία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και δημοσίευσε φωτογραφίες του, από τη στιγμή που γνώριζε όταν το έκανε ότι διέπραττε ποινικό αδίκημα, ο κ. Καλατζής απάντησε ότι δεν επιθυμεί να πει τίποτα.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στο μάρτυρα ότι η επικοινωνία δημοσιογράφων της εφημερίδας, στην οποία εργοδοτείται, με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, είναι τακτική.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η αυτούσια δημοσίευση της κατάθεσης του Φάνου Χατζηγεωργίου, στις 6 Φεβρουαρίου του 2010, το αποδεικνύει, αφού η κατάθεση δόθηκε από την υπεράσπιση στην εφημερίδα «Πολίτης».

Εξάλλου, η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στο μάρτυρα ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε δημοσίευμα συναδέλφου του μάρτυρα, στην ίδια εφημερίδα, το οποίο είναι αντιγραφή δικογράφου, για αίτηση που υπέβαλε η υπεράσπιση του Κρασοπούλη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Και αυτό», είπε η κ. Κλεόπα, «δόθηκε από την υπεράσπιση στην εφημερίδα Πολίτης».

Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα για τις «βραδινές εξόδους του Φάνου», η κ. Κλεόπα υπέβαλε στο μάρτυρα πως οι πηγές του δεν ήταν καθόλου αξιόπιστες και ότι το δημοσίευμα δεν υφίσταται.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι αυτή είναι η θέση μόνο της κατηγορούσας Αρχής.

Ολοκληρώνοντας την αντεξέτασή της η κ. Κλεόπα ρώτησε το μάρτυρα αν νομίζει ότι επιτελεί έργο πληροφόρησης των πολιτών, αποκαλύπτοντας τον χώρο κράτησης ενός υπό προστασία μάρτυρα και αν με τον τρόπο αυτό ο ίδιος και η εφημερίδα «Πολίτης» προσφέρουν στην απονομή δικαιοσύνης.

Ο μάρτυρας είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει. Δεύτε

Keywords
Τυχαία Θέματα