Το ΚΕΝ Λεμεσού επισκέφθηκε η Επιτροπή Άμυνας

14:22 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας βρίσκεται δίπλα στους νεοσύλλεκτους και τους εκπαιδευτές τους και είναι έτοιμη να ακούσει κάθε πρόβλημα και παράπονο, διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, μετά από περιοδεία στο ΚΕΝ Λεμεσού.

Ο κ.Βαρνάβα μαζί με άλλα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, ενημερώθηκαν το πρωί από τον Διοικητή του ΚΕΝ για τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων και επιθεώρησαν κλάσεις εκπαίδευσης και μίλησαν με νεοσύλλεκτους.

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε πως η Επιτροπή θέλει να στείλει

το μήνυμα πως “βρίσκεται δίπλα από τους νεοσύλλεκτους, από τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εκπαιδευτές, αλλά παράλληλα, θέλουμε να ασκήσουμε και το συνταγματικό μας δικαίωμα, δηλαδή τον έλεγχο κατά πόσο οι νεοσύλλεκτοι αυτοί εκπαιδεύονται και διαβιούν μέσα στις σωστές συνθήκες, τις επιτρεπόμενες σωστές συνθήκες, στις οποίες πρέπει να ζουν και να εκπαιδεύονται”.

Σημειώνοντας πως η Επιτροπή δεν έγινε δέκτης οποιονδήποτε προβλημάτων από τους νεοσύλλεκτους, ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε την άποψη ότι “οι εκπαιδευτές λειτουργούν πάνω στη σωστή βάση”, ενώ παράλληλα υπέδειξε πως “ο κάθε στρατιώτης, τον οποίον εμπιστεύεται η οικογένεια του στην Ε.Φ, είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι ένα άτομο ξεχωριστό, γι αυτόν τον λόγο, θεωρούμε ότι και οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, οι οποίοι έχουν το ρόλο να τους εκπαιδεύσουν, έχουν υπό την ευθύνη τους την εκπαίδευση τους, θα πρέπει να τους βλέπουν και να τους συμπεριφέρονται μέσα σε αυτά τα πλαίσια”.

Η Επιτροπή, τόνισε, είναι πανέτοιμη να εξετάσει τα οποιαδήποτε προβλήματα, είτε ακόμη και καταγγελίες και συμπλήρωσε “είναι φυσιολογικό, όταν έχεις να εκπαιδεύσεις 1000-1500 περίπου άτομα, να υπάρχουν και τα μικροπροβλήματα, αλλά δεν έχουμε εκείνα τα προβλήματα τα οποία υπήρχαν σε προηγούμενα χρόνια”.

Τέλος, ο κ. Βαρνάβα, ανέφερε πως, μετά από τις περιοδείες των μελών της Επιτροπής στα ΚΕΝ Λάρνακας και Λεμεσού, θα ακολουθήσει αύριο επίσκεψη στο ΚΕΝ Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα