Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ως νέα γενική γραμματέας Αθλητισμού, στη θέση του Παναγιώτη Μπιτσαξή ορίστηκε σήμερα η Κυριακή Γιαννακίδου. Η πρώην αθλήτρια και προπονήτρια του στίβου γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη νευραλγική θέση.

Η Κυριακή Γιαννακίδου υπήρξε στέλεχος της εθνικής ομάδας στίβου και του ΠΑΟΚ, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος και τα 100 μέτρα και βαλκανιονίκης. Διατέλεσε προπονήτρια

στον ΑΣ ΠΑΟΚ, στον ΑΣ Αρη και στην εθνική ομάδα στίβου, ενώ το διάστημα 1996-97 ήταν προπονήτρια της Βούλας Πατουλίδου στο μήκος. Από το 2001 έως το 2004 συνεργάστηκε με την ομοσπονδία τένις, προπονώντας στη φυσική κατάσταση τη Λένα Δανιηλίδου και το κλιμάκιο Βόρειας Ελλάδας, ενώ από το 2002 μέχρι το 2004 υπήρξε διευθύντρια του αθλητικού και πολιτιστικού θεσμού της Ελληνιάδας για τους νέους της Ομογένειας.

Η Κ. Γιαννακίδου είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής με διδακτικό έργο σε Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλονίκης και στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Έχει παρουσιάσει σε συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες και στον Τύπο μελέτες με θέματα τη γυναίκα-πολίτη, γυναίκα-αθλήτρια και το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα