Πρόεδρος: Μπορούμε να ασκήσουμε την καλύτερη Προεδρία από τα μικρά κράτη

14:06 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να ασκήσει την καλύτερη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ που έχει ασκήσει ως τώρα μικρό κράτος μέλος της ΕΕ, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε εισαγωγική του ομιλία κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του, και με τη συμμετοχή Υπουργών, Γενικών Διευθυντών Υπουργείων και άλλων αξιωματούχων

και υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοκρατίας με θέμα την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συγχάρηκε όλους για την έναρξη της Προεδρίας με μεγάλη επιτυχία, όπως είπε. “Τα σχόλια που ακούγονται από διάφορους Επιτρόπους, τον Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από επικεφαλής διαφόρων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μόνο θετικά μέχρι τώρα, είναι επαινετικά και για το περιεχόμενο της δουλειάς που κάνουμε και για την οργάνωση”, ανέφερε.

“Οργάνωσα πάρα πολλές εκδηλώσεις στα 40 τόσα χρόνια της δράσης μου και είμαι λίγο απαιτητικός σε ό,τι αφορά στην οργάνωση διότι πολλές φορές μια μεγάλη εκδήλωση μπορεί να κριθεί από τις λεπτομέρειες και τις πιθανές μικρές οργανωτικές αδυναμίες. Για αυτό η παράκληση η δική μου μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια, τα οποία βγαίνουν από την καρδιά μου, είναι να προσέξουμε τις λεπτομέρειες, είτε είναι Ατυπα Συμβούλια, είτε είναι Επιτροπές, είτε είναι σχέσεις με το Ευρωκοινοβούλιο και συνάξεις, είτε είναι σχέσεις με άλλα όργανα της Ενωσης, νομοθετικά, εκτελεστικά, δικαστικά. Και θα οργανώσουμε εκδηλώσεις και συνάξεις όλων αυτών των οργάνων στην Κύπρο”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Μόλις ξεκινήσαμε και θα κριθούμε και από τα αποτελέσματα της δουλειάς, που στο κάτω-κάτω θα μου πείτε τα αποτελέσματα εναπόκεινται στη δράση των πολιτικών προϊσταμένων και της Προεδρίας. Είναι η μισή αλήθεια τούτη. Η άλλη μισή έχει να κάμει με τη σωστή οργάνωση και την προετοιμασία και η προετοιμασία δεν γίνεται απλώς από τους πολιτικούς προϊσταμένους, Γίνεται από Γενικούς Διευθυντές, γίνεται από τμηματάρχες, γίνεται από εκείνους οι οποίοι θα ασχοληθούν με τη λεπτομέρεια διαφόρων θεμάτων για να προετοιμάσουν και το κλίμα για πολιτικές αποφάσεις», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο “είπε δυο-τρεις φορές ότι ‘θέσατε μπροστά σας ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα και εάν από τα οκτώ-δέκα ζητήματα τα οποία θέτετε για να υλοποιήσετε, υλοποιήσετε τα δυο τουλάχιστον πρέπει να είσαστε πανευτυχείς και θα χαρακτηριστεί η Προεδρία σας μια πολύ πετυχημένη Προεδρία’”.
Εξαρτάται ποια είναι αυτά τα δυο βέβαια, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, για να προσθέσει πως “έχουμε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο που είναι θέμα κλειδί για το άμεσο και το προσεχές μέλλον της ΕΕ. Είναι ένας προϋπολογισμός από το 2013 μέχρι το 2020, εφτά χρόνων, οπόταν έχει τεράστια σημασία. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές απόψεων μεταξύ κρατών μελών, μεταξύ αυτών που προσφέρουν και αυτών που δέχονται βοήθεια, μεταξύ

Keywords
Τυχαία Θέματα