Το ΕΣ να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό, λέει ο ΓΓ Οικολόγων

16:31 14/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνέλθει για να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό και ταυτόχρονα να απαιτηθεί ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

«Εμείς», είπε σε δηλώσεις στη Λάρνακα, «θεωρούμε ότι αν αληθεύουν οι πληροφορίες για ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για

το Κυπριακό από τη Νότια Αφρική, αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με ότι έχει συμφωνηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο. Και είναι δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα ζητήσουμε όπως ο εδικός απεσταλμένος του Μπαν Κι Μουν για τα Κυπριακό να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να είναι από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κατέχει τα ευρωπαϊκά δεδομένα η διεκδίκηση λύσης του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Θεωρούμε επίσης» συνέχισε ο βουλευτής των Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών «ότι δεν αρκεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος να καθορίζει κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό. Τις κόκκινες γραμμές τις καθορίζει το Εθνικό Συμβούλιο. Κι` είναι κρίμα που το ΕΣ δεν έχει κατανοήσει αυτή την ανάγκη, να καθοριστούν δηλαδή τα μέγιστα όρια των υποχωρήσεων μας και οι ελάχιστα αποδεκτές θέσεις».

«Κι αφού το έκαμε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος», κατέληξε ο Γιώργος Περδίκης, «είναι ευκαιρία να το κάμει και η πολιτική ηγεσία σε μια συγκροτημένη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των κόκκινων γραμμών της ελληνοκυπριακής ηγεσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα