Περδίκης: Πρώτα περιβαλλοντική μελέτη και μετά απόφαση για το λιμάνι Λάρνακας

16:31 14/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Να γίνει περιβαλλοντική μελέτη και μετά να ληφθεί η απόφαση για το λιμάνι της Λάρνακας, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, μετά από συνάντηση που είχε στη Λάρνακα με το Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

«Συζητήσαμε», είπε, «με το Δήμαρχο Λάρνακας τα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα το θέμα που προέκυψε με το λιμάνι. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας γιατί η κυβέρνηση προχώρησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών Αρχών, και όπως πληροφόρησα και το Δήμαρχο σήμερα και

χωρίς τη διενέργεια περιβαλλοντικών μελετών».

«Εντελώς παράνομα προχώρησε η κυβέρνηση στην έκδοση δύο αδειών, λέει ότι είναι προσωρινές αλλά και για τις προσωρινές αυτές δύο άδειες πρέπει να γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αν δεν μας δοθούν πολύ σύντομα εξηγήσεις, γιατί θα εγγράψουμε το θέμα στη Βουλή, εμείς θα καταγγείλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη σαφή αυτή παρανομία και παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών για τη διενέργεια μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων πριν από κάθε έργο. Μόνιμες ή προσωρινές άδειες δεν υπάρχουν. Γίνονται τώρα, λένε, εκ των υστέρων», δήλωσε ο κ. Περδίκης.

«Εμείς», κατέληξε, «πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής των κατοίκων και οπωσδήποτε η άποψη της τοπικής Αρχής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα