Προς επίλυση το θέμα των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Τη δέσμευση ότι το θέμα των συμβάσεων των πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό θα επιλυθεί άμεσα απέσπασαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας διαβεβαίωσαν τους γιατρούς ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί είτε με τροπολογία σε ήδη κατατεθειμένο νομοσχέδιο με τη μορφή του

κατεπείγοντος, είτε με Υπουργική Απόφαση.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ, η αποχώρηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και η καθυστέρηση διευθέτησης των συμβάσεών τους στο νέο μεταρρυθμιστικό σύστημα έχει δημιουργήσει προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, του προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης την οποία έχει ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, για τον ορισμό του πλαισίου, μέσα από το οποίο θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στην εισήγησή του σχετικά με το ρόλο και το έργο της Επιτροπής εξέφρασε τις θέσεις της, οι οποίες αφορούν:

Στην διατύπωση κοινών απόψεων σχετικά με τις συμβάσεις κλινικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα υπογραφούν μεταξύ του Οργανισμού και του ιατρικού σώματος που θα συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

Στον ορισμό του πλαισίου, μέσα από το οποίο θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασαν τις θέσεις του Συλλόγου για Εθνική Συλλογική Σύμβαση, κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή από τον ΠΙΣ και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, και ελευθερία πρόσβασης, όσων γιατρών επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, σημείωσαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ είναι το αποκλειστικό αρμόδιο όργανο για να συνυπογράψει τις τελικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα