Το Επιτελείο Μαλά χαιρετίζει τη συμφωνία για τον Απ. Ανδρέα

18:39 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Το Επιτελείο Μαλά χαιρετίζει τη συμφωνία για τον Απ. Ανδρέα από το onlycy.com.

Το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά χαιρετίζει την υπογραφή σήμερα της συμφωνίας μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την αναστήλωση της κατεχόμενης Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει, είναι υψίστης σημασίας από τη μια γιατί, το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα

αποτελεί ανά τους αιώνες έναν από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας του λαού μας και από την άλλη γιατί κατοχυρώνεται το πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

Θυμίζουμε, προσθέτει, ότι στο θέμα της αναστήλωσης του κατεχόμενου αυτού μοναστηριού, υπήρξαν χρόνιες διαφωνίες και πολλές φορές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα το ιστορικό και θρησκευτικό κτίσμα να αφεθεί στο έλεος του χρόνου, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του.

“Συγχαίρουμε την Τεχνική Επιτροπή που κατέβαλε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και την Εκκλησία Κύπρου που προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας για τη διάσωση του θρησκευτικού αυτού μνημείου-σημείου αναφοράς για τη χερσόνησο της Καρπασίας, αλλά και μνημείου αλληλοσεβασμού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων”, προστίθεται.

Το Επιτελείο Μαλά εύχεται τέλος, όπως η αναστήλωση της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα αποτελέσει την απαρχή για τη διάσωση και συντήρηση και άλλων κατεχόμενων λατρευτικών χώρων, που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και της ανθρωπότητας ευρύτερα.

The post Το Επιτελείο Μαλά χαιρετίζει τη συμφωνία για τον Απ. Ανδρέα appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα