Το ΔΗΚΟ καλεί την Κυβέρνηση να μην συναινέσει στην αύξηση του εταιρικού φόρου

13:13 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ καλεί για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση να μην συναινέσει στην αύξηση του εταιρικού φόρου, αναφέροντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο και θα αποτελέσει την ταφόπλακα της κυπριακής οικονομίας.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης με αφορμή τις τελευταίες συνεχείς δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και από δημοσιεύματα ορισμένων γερμανικών ΜΜΕ,

εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος του “για το γεγονός ότι κάποιοι, μέσω του μνημονίου, επιχειρούν να πλήξουν την κύρια πηγή εσόδων της κυπριακής οικονομίας και να υποσκάψουν τον τομέα των υπηρεσιών”.

Δυστυχώς, είπε, η αναβλητικότητα και η καθυστέρηση που επέδειξε η Κυβέρνηση στην οριστικοποίηση του μνημονίου φαίνεται ότι αποτελούν ευκαιρία σε αυτούς που για χρόνια τώρα στόχευαν και εξακολουθούν να στοχεύουν να εξουδετερώσουν τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα ως κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, το ΔΗΚΟ, ανέφερε, καλεί την Κυβέρνηση να θέσει επιτέλους τέρμα στην αναβλητικότητα και την αβεβαιότητα όσον αφορά στην υπογραφή του μνημονίου, γιατί με αυτό τον τρόπο η διαπραγματευτική μας θέση αποδυναμώνεται και οι όροι του μνημονίου θα είναι πιο σκληροί και επαχθείς.

“Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της τώρα, γιατί αύριο ίσως να είναι πολύ αργά”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα