Περίπου 2.400 άνεργοι πτυχιούχοι θα εργοδοτηθούν κατά τις εκλογές του 2013

12:07 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περίπου 2.400 άνεργοι πτυχιούχοι αναμένεται ότι θα εργοδοτηθούν κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές του 2013, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρη Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά την Τετάρτη, όταν  το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει στα χέρια του, τις τελικές τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών θεμάτων

επί του θέματος.

“Η πρώτη αντίδραση ήταν θετική αλλά ήθελαν κάποια από τα κόμματα να δουν τι διαδικασίες θα βάλουμε κάτω σε ό,τι αφορά το ζήτημα και τους έχω στείλει επιστολή την Παρασκευή με περιθώριο μέχρι την Τετάρτη να μας δώσουν τις τελικές τοποθετήσεις”, σημείωσε.

Οι εκλογές του 2013 θα διεξαχθούν την Κυριακή, 17η Φεβρουαρίου. Αν υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, τότε θα επαναληφθούν και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Περιμένουμε από πλευράς κομμάτων μέχρι την Τετάρτη τις τελικές τους τοποθετήσεις, είπε ο κ. Δημητρίου και θα προχωρήσουμε.

Ερωτηθείς ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των ανέργων πτυχιούχων που θα κληθούν να εργαστούν, είπε πως “επειδή το σκηνικό δεν είναι οριστικοποιημένο απόλυτα δεν θα ήθελα να πω κάποια πράγματα”.

Η δέσμευση, συνέχισε, είναι ότι θα είναι άνεργοι και πτυχιούχοι και από όσους θα επιλέξουμε για στελέχωση θα ζητήσουμε να μας προσκομίσουν βεβαίωση από το Υπουργείο Εργασίας ότι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Η πρόθεση, συμπλήρωσε, είναι να στελεχώσουν δύο άνεργοι πτυχιούχοι κέντρα, όπου υπάρχουν τέσσερις βοηθοί.

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς μέχρι στιγμής, ανέρχονται πέραν των 533 χιλιάδων και τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο είναι γύρω στα 1.200.

«Εκείνο που μας καίει και θα θέλαμε με κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζουμε», είπε ο κ. Δημητρίου, «είναι η καταληκτική ημερομηνία 2 Ιανουαρίου για την εγγραφή νέων εκλογέων στον εκλογικό κατάλογο και οι δηλώσεις για τα κέντρα του εξωτερικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα